The escape artist

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från The escape artist

David Tennant tillbaka i TV4 med The escape artist

David Tennant, från tittarsuccén Broadchurch, återvänder till TV4 i december i den nya psykologisk thrillern The escape artist. Miniseriern i tre delar hade en...

David Tennant, från tittarsuccén Broadchurch, återvänder till TV4 i december i den nya psykologisk thrillern The escape artist. Miniseriern i tre delar hade en fantastisk premiär på BBC One i oktober, och kommer nu till TV4, med start tisdag den 17 december klockan 21.00.

– Det var självklart för TV4 att plocka upp The escape artist. Det känns rätt att avsluta det här årets rad av inköpta dramaserier med denna välgjorda och komprimerade serie. Att David Tennant, som fick sitt genombrott för TV4-tittarna i höstens hit Broadchurch, är så självklar i huvudrollen även i denna spännande miniserie var givetvis också en viktig faktor, säger Helena Forsman, programchef Inköp TV4-Gruppen.

Serien tar sin början i en rättsal där den unge försvarsadvokaten Will Burton blir tilldelad ett nytt fall. Will rankas som Englands främsta försvarsadvokat och hans fantastiska förmåga att få sina klienter frisläppta har gett honom namnet "The escape artist". Wills framgångsrika och lyckliga liv tar dock en makaber vändning. Hans klient Liam Foyle står anklagad för ett bestialiskt mord på en ung kvinna men blir frisläppt. Will har gjort sitt jobb som advokat – men får nu Foyle till fiende. Den dödliga sorten.

Premiären på BBC One tisdag den 29 oktober drog hela 5 miljoner brittiska tittare, 3 miljoner fler än närmsta konkurrent. Serien är skapad och skriven av David Wolstencroft (Spooks, Shooting dogs) och regisserad av Brian Welsh (Black mirror, In our name, Mayday).

The escape artist sänds den 17 till 19 december klockan 21.00 i TV4.