Under oktober flyttar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj in till Sjuan och som tidigare år är det folkkära Tilde de Paula och Kristin Kaspersen som gemensamt programleder den känslofyllda galan Tillsammans mot cancer


– Cancer är något som drabbar alla, men ingen ska behöva uppleva det. Därför är det så viktigt att vi alla kraftsamlar den här kvällen och gör allt vi kan för att hjälpa forskarna. En dag ska vi bli en cancerfri värld. Så självklart för mig med, säger Kristin Kaspersen. 

Under kvällen följer tittarna patienter med olika diagnoser och möter forskare som berättar om sitt dagliga arbete i kampen mot cancer. Syftet med galan är att samla in pengar till cancerforskningen och visa Cancerfondens viktiga arbete.

– Ingen ska behöva ta den plågsamma striden mot cancer, eller förlora någon nära. Vi kan faktiskt hjälpa. Vi kan rädda alla och vi SKA rädda alla. Frågan är bara när. Forskningen jobbar på lösningen. De behöver vår hjälp. Och vi behöver deras kunskap. Tillsammans besegrar vi cancer, säger Tilde de Paula Eby. 

Under kvällen uppträder Lisa Nilsson, Jonas Gardell med Tensta Gospel Choir och Bo Kaspers Orkester. Dessutom framför Albin och Mattias Andréasson en specialskriven låt till förmån för Cancerfonden inspirerad av egna upplevelser av hur sjukdomen drabbat deras närmaste. Hans Rosling, professor i internationell hälsa, medverkar också och pratar om sina egna erfarenheter av sjukdomen.

Tillsammans mot cancer sänds i Sjuan tisdag den 27 oktober klockan 20.00. 

Om Cancerfonden:
Cancerfonden är en ideell insamlingsorganisation utan statligt stöd vars vision är att besegra cancer. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden är en betydande finansiär av svensk cancerforskning och finansierar varje år cirka 450 forskningsprojekt. I år delar Cancerfonden ut 431 miljoner kronor till svensk cancerforskning.