- Tillsammans kan vi alla göra skillnad och ingen ska behöva kämpa ensam. Den 8 januari hoppas jag att alla är med i kampen och blir månadsgivare, säger Tilde de Paula Eby.

En av tre får en cancerdiagnos någon gång i livet, men alla drabbas. Den 8 januari samlas vi under den känslosamma galan Tillsammans mot cancer. Tilde de Paula Eby och Bengt Magnusson leder galan och Bengt har själv upplevt hur det är att drabbas av cancer och behöva genomgå behandling under de senaste åren.

- För mig är Tillsammans mot cancer den viktigaste kvällen på året. Det är en kväll när vi alla går ihop och bekämpar den här fruktansvärda sjukdomen, på det mest effektiva sätt vi kan, genom att ge resurser till forskningen. Det är en svår, kärleksfull, sorglig och hoppfull gala som berör mig och alla jag känner. Det är tack vare forskarna som fler och fler överlever cancer, och tack vare svenska folkets stöd till forskarna som vi kommer besegra cancer, säger Tilde de Paula Eby.

Det blir en stjärnspäckad kväll där artister såsom Miss LiRobin BengtssonJanice och Bo Kaspers Orkester kommer att uppträda. Scenen gästas även av Camilla Läckberg. Syftet med galan är att få fler att bli månadsgivare till Cancerfonden. Utöver flera starka historier från cancerdrabbade och närstående kommer också forskare att berätta om framgångar och utmaningar för cancerforskningen. På galan kommer även den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets cancerforskare” att delas ut.

Tillsammans mot cancer direktsänds måndagen den 8 januari klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Om Cancerfonden:
Cancerfondens är en ideell organisation med visionen att besegra cancer. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden är en betydande finansiär av svensk cancerforskning och finansierar varje år cirka 500 forskningsprojekt.