Med två så "folkliga" och "helylle" profiler i ett och samma program kan man lätt tro att det skulle bjudas på sedesam hälsokost, men Tina Nordström har planerat lyxmat istället.

Första anhalten är en fäbod där Tina Nordström och Pernilla Wiberg lagar halstrade pilgrimsmusslor med melonsallad. Musslorna får extra stuns av att paneras med krossade cornflakes innan de steks i generöst med olivolja. Anrättningen kompletteras med ägg fyllda med marinerad laxrom.

Därefter tar Tina en avstickare för att hälsa på Peter Andersson som visar hur man gör suovas, en läcker samisk specialitet som består av saltat och rökt renkött. Tina får med sig en bit av delikatessen direkt från rök-kåtan och drar upp på fjället där hon serverar köttet tillsammans med en frittata på sötpotatis och sparris.

Tillbaka i en av Idres skidbackar tar Tina hjälp av Pernilla Wiberg igen för att laga grillad lammbog som serveras med en ljummen äppelvinaigrette och tomatsallad. Efter att ha beundrat alla medlajer i Pernillas troféskåp bjuder Tina till sist på en riktigt läcker sommardessert i form av zabaglione med sommarbär och prosecco.

Du hittar alla recepten ur programmet på recept.nu.