Top Dog

Premiär 2020
Premiär 2020

Senaste från Top Dog

Prischans i Cannes för nya originalserien Top Dog

C Mores och TV4:s nya thrillerserie Top Dog har nominerats till bästa tv-serie i den prestigefyllda festivalen CanneSeries. Serien har premiär på TV4 och C...

C Mores och TV4:s nya thrillerserie Top Dog har nominerats till bästa tv-serie i den prestigefyllda festivalen CanneSeries.
Serien har premiär på TV4 och C More i höst.

– Det känns fantastiskt att Top Dog är nominerat i Cannes! Oavsett utgången i tävlingen så är det stort att C More och TV4, tillsammans med det duktiga gänget på Filmlance, har lyckats ta Jens Lapidus unika författarskap vidare till tv-rutan på en så pass hög nivå att den rankas som en av de bästa tv-serierna i världen just nu. Jag längtar till i höst när vi får visa den för vår publik, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

Top Dog är nominerad i CanneSeries i kategorin ”Longform Series” och kommer att visas upp inne i den världskända biosalongen Grand Theatre Lumiere i Cannes festivalpalats med plats för 2 300 gäster. Kategorin bedöms av en jury och vinnaren utses den 1 april. CanneSeries pågår samtidigt som MIPTV-mässan i Cannes den 27 mars till och med den 1 april.

Thrillerserien Top Dog är baserad på Jens Lapidus boktrilogi ("VIP-rummet", "Sthlm Delete" och "Top Dogg") och handlar om krocken mellan den drivna affärsjuristen Emily Jansson (Josefin Asplund) och ex-brottslingen Teddy Maksumic (Alexej Manvelov). Ett mystiskt försvinnande förenar två helt olika världar, och ett ytterst omaka par.

Top Dog har premiär på C More och TV4 hösten 2020. 

Jens Lapidus succéböcker blir tv-serien Top Dog på C More och TV4

Boktrilogin "VIP-rummet", "Sthlm Delete" och "Top Dogg" blir dramaserien Top Dog På C More och TV4, med Josefin Asplund och Alexej Manvelov i huvudrollerna.

Boktrilogin "VIP-rummet", "Sthlm Delete" och "Top Dogg" blir dramaserien Top Dog På C More och TV4, med Josefin Asplund och Alexej Manvelov i huvudrollerna.

Tv-serien Top Dog bygger på advokaten Jens Lapidus bokserie med romanerna "VIP-rummet""Sthlm Delete" och "Top Dogg". Den handlar om krocken mellan den drivna affärsjuristen Emily Jansson, spelad av Josefin Asplund och ex-brottslingen Teddy Maksumic, som spelas av Alexej Manvelov. Ett mystiskt försvinnande förenar två helt olika världar, och ett ytterst omaka par - juristen Emily och den villkorligt frigivna Teddy. De har två motsatta viljor. Hon vill upp. Han vill ut. Hon vill trygga sin framtid, han vill lämna sitt gamla liv. Båda tvingas tänka om när de hamnar mitt i en smutsig härva där det förflutna kommer ikapp, där framtidsdrömmar krossas, och där ingenting är vad det ser ut att vara.

- Det är spännande att Top Dog nu har blivit tv-serie. Utifrån det jag har sett kan jag säga så här: det kommer att bli dunder. Jag har inte varit inne och pillat i detaljer, men det viktigaste med adaptioner av mina verk är att autenticiteten består. Äktheten ska genomsyra allt och där utgör manus, regi och skådespelarna de grundläggande byggstenarna. Det jag har sett av Josefin och Alexej bådar gott, de har perfekt anslag, säger Jens Lapidus.

- Jag gick igång på hur de här världarna och karaktärerna möts och skildras, hur olika de är men ändå så lika, att Emily är en hårt arbetande karriärist som ska upp i toppen och att det får ta ett tag innan vi lär känna henne på djupet. Det är något som känns sällsynt och spännande. Det har dessutom varit en ynnest att få jobba med ett så professionellt team! Det har varit hög nivå och kvalité på den här produktionen och det märks i slutresultatet, säger Josefin Asplund.

Alexej Manvelov lockades till projektet av autenticiteten i karaktären.

- Det är intressant hur två sociala ytterligheter sammanvävs i samma historia, men det som verkligen är sällsynt, och som fick mig att vilja vara en del av Top Dog, var hur autentiskt Teddys resa, dilemman och relationer var skrivna, och med regissörens vision för projektet så visste jag att det var en vinnare. Top Dog är berättat med mycket omsorg från alla avdelningar. Inspelningen ställde höga krav på kreatörerna, och det engagemanget syns, och känns, i materialet, säger han.

I rollistan syns också bland andra Gustav LindhPeter GardinerChristian HillborgJoel SpiraKardo Razzazi, Mahmut SuvakciBekzod KulievAmanda OomsLina Englund och Felice Jankell.

Top Dog har premiär på C More och TV4 2020.