Den nya säsongen börjar med att stilpoliserna besöker Skellefteå för att styla om personer som behöver en nystart och hjälpa dem hitta sitt allra snyggaste jag.
- Vi är här för att krydda upp era liv lite grann, säger Trinny Woodall.

Yttre och inre makeover

- Överallt i världen träffar vi på kvinnor där var hon är i livet syns så uppenbart i hennes klädstil. Vi kan se hur hennes självkänsla är genom hur hon klär sig. Serien handlar alltså om att ge en yttre makeover såväl som en inre, säger Susannah Constantine.

Hur medvetna är svenska män och kvinnor om sitt utseende?

- Jag skulle säga att svenska kvinnor har en starkare bild av vad de inte tycker om med sig själva. Män världen över är av naturen mer inbilska. De tror oftast inte att det är så illa som det är, menar Trinny.

Ger männen en chans att prata om sitt utseende

Susannah håller inte med om att män är inbilska. Hon tror snarare att det handlar om att de anser det vara omanligt att prata om sitt utseende:
- En bra grej är att vi ger män tillstånd att säga: "Ja, jag mår skit över min mage och jag känner mig osäker när jag går in på en bar och jag vet inte hur jag ska gå fram och prata med en tjej på grund av den."

Kvinnorna som är med i programmet genomgår ofta en stor förändring både utanpå och inombords. Trinny och Susannah berättar att de fort kommer väldigt nära de kvinnor och män de möter och att det ibland är svårt att bara släppa dem när programmet är slut.

Stora förvandlingar

- Denna gång har jag faktiskt hållit kontakten med tre, fyra kvinnor vars historier var ganska mörka. Det var en kvinna som var instängd av sin make. Hon var ryska och hennes svenska man hade hämtat hit henne och vägrade erkänna henne. Hans jobb visste inte om att han var gift och hon fick inte lämna huset. Men hon lyckades ta sig ut och jag ville inte lämna henne. Socialen blev inkopplad och jag kommer snart få reda på hur det gått, berättar Susannah.