Början på sidans innehåll
Nyhetstema

Trojan Shield

Alla nyheter och inslag om jätteinsatsen mot kriminella över hela världen

Alla nyheter och inslag om jätteinsatsen mot kriminella över hela världen

”Vi är inte dimensionerade för den brottsligheten som finns i dag”

1 min

Linda H Staaf är polischefen som lett Sveriges del i den historiska insatsen kring den krypterade meddelandetjänsten Anom som lurade brottslingar världen över. För Nyhetsmorgon förklarar hon vilka resurser polisen behöver framöver för att kunna bekämpa gängkriminaliteten på bästa möjliga sätt.

Trojan Shield: Så viktig är insatsen för svensk brottsbekämpning

9 min 56 sek

Samarbetet mellan 16 länder som kallades för Operation Trojan Shield blev Sveriges största tillslag mot organiserad brottslighet någonsin. Underrättelsechefen på polisens Nationella operativa avdelning, Linda H Staaf, ledde arbetet på svensk mark och förklarar vilka strategier polisen har framöver för att stoppa gängkriminaliteten.

Polischefen: Växande grupp skjuter utan konsekvenstänk

1 min 41 sek

Operationen Trojan Shield som var ett samarbete mellan 16 länder var den största insatsen mot organiserad brottslighet någonsin i Sverige. Underrättelsechefen på polisens Nationella operativa avdelning, Linda H Staaf, ledde arbetet från svenskt håll. För Nyhetsmorgon berättar hon om hennes väg till den posten och polisens väg framåt för att knäcka den organiserade brottsligheten.

SÄPO vill läsa krypterade appar

51 sek

Säkerhetspolisen vill kunna läsa kommunikation som skrivs i appar med krypteringsskydd, vilket inte är möjligt idag. Enligt Säpochefen är Sverige idag inte rustat att möta hoten från främmande makt och våldsbejakande extremism.