Den nya originalserien är ett renodlat familjedrama och har namnet Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet.

Ture Sventon spelas av Robert Gustafsson. Han är en av landets mest välkända och uppskattade skådespelare och komiker. Detta blir faktiskt hans första familjedrama på många år, det första sedan han gjorde Björnes magasin 1987-1991. 

- Jag inser att detta är förknippat med höga förväntningar och personliga visioner av hur Ture skall vara och bete sig, men därvidlag förbehåller jag mig rätten till en personlig tolkning som jag hoppas skall bli både överraskande och tillfredställande för alla Ture-fans där ute, säger Robert Gustafsson. 

Privatdetektiven Ture Sventon skapades av författaren Åke Holmberg som i nio böcker utgivna mellan 1948 och 1973 skildrade Tures äventyr runtom i världen. 

Ture Sventon har tidigare spelats av bland andra Jarl Kulle och Helge Skoog när böckerna vid olika tillfällen har dramatiserats som långfilm, radioteater och julkalender. När Ture Sventon nu blir tv-serie är det alltså Robert Gustafssons tur att träda in i rollen som Ture Sventon, vilket han ser mycket fram emot. 

- Som den anemiska task-spelar-sparris jag är kan jag kanske till och med se fram emot en avsevärd och klädsam viktökning med tanke på Tures rikliga konsumtion av temlor. Passionen att klä ut oss och förställa sig har vi ju dessutom gemensamt, säger Robert Gustafsson.

För manus och regi står Per Simonsson och Stefan Roos, som tillsammans med producenten Helena Larand bland annat legat bakom SVT:s julkalendersuccéer Selmas saga och Tjuvarnas jul.

Ulf Synnerholm, produktionschef på C Mores och TV4:s dramaavdelning, säger att projektet Ture Sventon är helt i linje med strategin att satsa på innehåll som är brett, lokalt och med hög kvalitet.

- Ture Sventon blir vårt första familjedrama och vi kan knappast tänka oss ett bättre projekt än detta för det ändamålet. Genierna i teamet med Per Simonsson och Stefan Roos i spetsen kombinerat med briljanta Robert Gustafsson i huvudrollen utgör en garant för att det här kommer bli ett sagolikt spännande äventyr för hela familjen att njuta, säger Ulf Synnerholm.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet är en serie i sex delar som spelas in just nu och är planerad att ha premiär 6 december på C More och 21 december på TV4.

Här kan du läsa mer om vilka skådespelare du ser i Ture Sventon och Bermudatriangels hemlighet