Slut för säsongen

Senaste från TV-soffan

1:57
Spela
Stökig vuxen väcker ilska

Stökig vuxen väcker ilska

Tittarna i TV-soffan blir upprörda när ett avsnitt av Dr Phil visas.

Tittarna i TV-soffan blir upprörda när ett avsnitt av Dr Phil visas.

Vinn 10 kilo choklad med TV-soffan

Ta den sista chansen att vinna 10 kilo choklad i vår stora veckotävling. Allt du behöver göra är att visa hur mysigt du har det i TV-soffan.

Ta den sista chansen att vinna 10 kilo choklad i vår stora veckotävling. Allt du behöver göra är att visa hur mysigt du har det i TV-soffan.

Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att gå till vår Facebook-sida och ladda upp en bild på ditt allra bästa soffmys, skriva en kort förklaring till varför just ni behöver 10 kilo choklad samt att tagga in dina soffvänner. 

1:a pris: 10 kilo choklad

2:e pris: 3x200 gram chokladkakor

Klicka här för att komma till tävlingen på vår Facebooksida. 

Stort grattis till förra veckans vinnare:
1:a pris - Frida Walström
2-3:e pris - Annika Andersson & Linda Holm

Läs de fullständiga tävlingsreglerna här. 

Vad vill du se i TV-soffan - hjälp oss

Var med och bestäm i vår stora omröstning. Vad vill du att familjerna ska se på för TV-program?

Var med och bestäm i vår stora omröstning. Vad vill du att familjerna ska se på för TV-program?

Uppdaterat 2015-10-05. Omröstningen är nu avslutat. Tack för alla kreativa och spännande svar. Det hjälper oss att göra ett ännu bättre program. Ert mest önskade tv-program som ni vill se i TV-soffan blev Bonde söker fru.

Tävlingsregler för tävling i TV-soffan

Här kan du se vilka villkor och regler som gäller för tävlingen i TV-soffan.

Här kan du se vilka villkor och regler som gäller för tävlingen i TV-soffan.

 • Tävlingen arrangeras av TV4-GRUPPEN.

 • 2. Tävlingen är öppen för alla invånare i Sverige. Det förutsätter dock ett godkännande av målsman om du är minderårig. Anställda eller representanter för TV4-GRUPPEN, Marabou eller deras familjer får medverka i denna tävling, men kan ej placera sig.


  3. Bara tävlingsbidrag som är uppladdade i kommentarsfältet för tävlingsinlägget kommer att tas emot.


  4. Det är inte nödvändigt att köpa något för att delta i tävlingen.


  5. TV4-GRUPPEN ansvarar inte för borttagna, skadade eller ogiltiga bidrag.


  6. Vinnande motivering kommer att utses av en jury bestående av representanter från TV4-Gruppen.
  Deltagare är själva ansvariga utgivare av tävlingsbidragen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
  Juryns beslut kan inte överklagas.


  7. Vinnaren meddelas personligen av TV4 och offentliggörs via TV4.se/tv-soffan, samt till dessa hörande facebook-sidor.


  8. Personlig information om tävlingsdeltagare kommer att användas till att administrera anmälningar, att informera vinnarna om vinsterna och för distribution av vinster. Personlig information kommer endast att användas till marknadsföring om deltagaren har samtyckt till sådant bruk vid anmälningen eller vi senare tillfälle.


  9. Priser kan inte överlåtas eller bytas mot kontanter. Om det mot all förmodan skulle visa sig att vinsten inte är tillgänglig, har TV4-GRUPPEN rätt att ersätta vinsten med ett alternativ som de anser ha motsvarande värde.


  10. Deltagarna accepterar att om de vinner så har TV4-GRUPPEN rätt att, utan ytterligare betalning eller tillstånd, använda deltagarnas ålder och namn på webbplatsen/i publikationer/i sändning, för att tillkännage vinnarna av denna tävling samt för marknadsföringsändamål som har samband med tävlingen.


  11. Prisupplysning:

   
  1:a pris: 10 kg choklad
  2:e pris: 3x200 gr chokladkakor

  12. TV4-GRUPPEN förbehåller sig rätten att justera tävlingsupplägget under tävlingens gång.

  Ewa och Åke från Lidingö.
  Visa bildspel

  Här är tv-entusiasterna vi får följa i programmet TV-Soffan

  Varje kväll bänkar sig miljoner svenskar framför tv:n – men, tänk om tv:n tittade tillbaka? I nya programmet TV-soffan är det tittarna själva som står för...

  Varje kväll bänkar sig miljoner svenskar framför tv:n – men, tänk om tv:n tittade tillbaka? I nya programmet TV-soffan är det tittarna själva som står för underhållningen när landets mest frispråkiga och entusiastiska tv-tittare bjuder in till tv-fest.

  Vi har letat över hela landet efter Sveriges mest engagerade tv-tittare och nu har vi äntligen hittat dem. De medverkande i TV-soffan är nu redo att ge röst åt landets största och mest aktuella tv-snackisar.

  Vare sig favoritprogrammet är en intrigfylld reality-serie, storslagen underhållning eller ett spännande kriminaldrama, så kommer smakdomare av rang att bjuda in svenska folket till sina egna tv-soffor när årets tv-händelser ska avhandlas – och åsikter vädras!

  Programmets tv-kännare har minst sagt färgstarka personligheter och inte nog med att de älskar att titta på tv - de älskar att prata om det också.

  TV-soffan har premiär i TV4 den 23 augusti klockan 20.30.

  De som medverkar i TV-soffan är:

  Familjen Granvik, Vetlanda: Här finns syskonen Frida (31 år), Malin (28 år) och lillebror Emil (26 år) och mamma Ann (56 år). I den sammansvetsade småländska familjen diskuteras det mesta i tv-soffan, och det smågnabbas om både det ena och det andra – men alltid med glimten i ögat. Vattendelaren i tv-soffan? Ernst Kirchsteiger!

  Danjel och Shaun, Fagersta. Fagerstakillarna Danjel (32 år) och Shaun (30 år) är de frispråkiga kompisarna som älskar att tycka till om det som händer i rutan. De gnabbas som ett gift par och är varandras motpoler: Shaun den konstnärliga extroverten medan Danjel ofta greppar efter skämskudden i soffan.

  Ewa och Åke, Lidingö. Ewa (66 år) och Åke (70 år), Lidingö är vardagslyxarna av rang som helst tittar på sina favoritprogram i köket på ovanvåningen i villan, för där finns trots allt champagnekylen och plockmaten. Det bästa med huset? Jacuzzin på altanen förstås.

  Familjen Edin-Ringström, Hammarby Sjöstad. Här finns pappa Lasse (45 år), mamma Rebecka (44 år) och deras respektive tonårsdöttrar Julia (16 år) och Erika (20 år), som ofta tycker deras föräldrar är rätt pinsamma. De bor tillsammans i Hammarby Sjöstad och som Bajen-älskande Lasse själv säger: ”Det är ett dårhus, men fyllt av kärlek”.

  Systrarna Asli och Aysegül, Sollentuna: De egensinniga systrarna Aysegül (32 år) och Asli (27 år) säger själva att de har lite knasig humor, och helst ser underhållningsprogram – där Idols uttagningsprogram är en stor favorit. Även om de mer ofta än sällan får komma överens om att INTE vara överens, så är de väldigt nära.

  Familjen Vallius, Upplands Väsby. Familjen består av mamma Pirjo (52 år) och barnen Tiina (31 år) och Joonas (29 år). Även fast barnen flyttat ut umgås familjen mycket och hänger ihop i tv-soffan där åsikter vädras flitigt. Sport är en stor favorit, även om det uppstår slitningar om Finland skulle möta Sverige i hockey – då Tiina hejar på Sverige…

  Familjen Asovic, Angered. I familjen Asovic finns pappa Rudi (67 år), mamma Olena (40 år) samt barnen Diana (11 år) och Adrian (9 år). Rudi är den gladlynte göteborgaren som tittar på tv cirka 8 timmar per dag och när familjen bänkar sig i TV-soffan blir det ofta underhållning!

  Några av deltagarna har under våren sökt sällskap till sin tv-soffa! Dessa är:

  Lars, Älvsjö och Elin, Tjörn. Charmören Lars (83 år) har varit sjöman, varuhustomte, mäklare och bagare som kokat polkagrisar i Gränna. Han kikar helst på Farmen och kommer dela tv-hösten med Elin (19 år). Hon beskriver sig själv som en pratglad och lättskrämd estet som gärna får folk att skratta på sin egen bekostnad. När hon inte tittar på tv och äter choklad spelar hon gärna musik med sitt band.

  Emma, Husby och Filip, Karlstad. Konstnärssjälen Emma (24 år) är en minst sagt färgsprakande person som nyligen flyttade från Göteborg till kollektivet i Stockholmsförorten Husby. Förutom att mecka med cyklar och sy kläder gillar hon att skejta och måla grafitti. I höst kommer hon lära känna bloggaren Filip (20 år) som är ett stort fan av reality och humorserier.

  Slobo och sonen Andrej, Haninge och Benjamin, Lysekil. Pappa Slobo (48 år) och sonen Andrej (11 år) ÄLSKAR fotboll och är ibland mer som kompisar än far och son. Slobo är en glädjespridare av rang och tillsammans med Andrej bjuder dessa lustigkurrar in till magnifikt tv-häng i Haninge. De delar i höst tv-soffa med äventyrliga Benjamin (24 år) som förutom att resa gärna spelar in Youtube-videos.

  Fler deltagare kommer tillkomma under hösten. TV-soffan baseras på det flerfaldigt belönade programmet Gogglebox som gjort succé världen över, bland annat i England och nu senast i grannlandet Norge, där det även belönades på tv-galan Gullruten som är den norska motsvarigheten till Kristallen.

  Vad skulle du göra om du plötsligt såg dig själv på TV?
  Visa bildspel

  Här överraskar Lotta Engberg allsångstjejerna i direktsändning

  Vad skulle du göra om du plötsligt såg dig själv på TV? Det fick Linda Arontzons vänninor erfara när Lotta Enberg plötsligt överraskade dem i TV4:s...

  Vad skulle du göra om du plötsligt såg dig själv på TV? Det fick Linda Arontzons vänninor erfara när Lotta Enberg plötsligt överraskade dem i TV4:s direktsändning.

  Se den härliga överraskningen i Ållsångssoffan genom att klicka på bilden nedanför.

  Det var under den stora premiären av Lotta på Liseberg i TV4 som Lotta Engberg ville göra något extra för att hylla alla allsångare ute i de svenska tv-sofforna.

  -  Vet ni att jag har alltid undrat hur det ser ut därhemma hos er under allsångskvällarna. Sjunger ni med eller sitter ni och käkar popcorn? Ja, jag är iallafall så pass nyfiken på detta så jag har smugit ut en dold kamera, sa Lotta i TV4:s direktsändning.

  Förvåningen blev stor när Lotta kopplade upp den dolda kameran från Linda Artontzons vardagsrum i Bollebygd. 

  När förvåningen släppt var det dags för tjejerna att sjunga med i "Sånt är livet”.

  Tack för överraskningen Lotta och tack till Linda Arontzon som ville överraska sina kompisar!

  Norska TV-soffan gör succé

  Norges version av TV-soffan har blivit en otrolig succé under sin första säsong! "Sofa" som sänds på kanalen NRK vann priset för Bästa nya program på tv-galan Gullruten.

  I höst kommer TV-soffan till Sverige! Det ser vi fram emot. 

  VM-soffan tillbaka under VM i Kanada

  Engagerande hockeyfans kunde under hockey-VM i Prag få sällskap hemma i TV-soffan med Axel Pilebys livesända second screen-program ”VM-soffan”. Nu är succén...

  Engagerande hockeyfans kunde under hockey-VM i Prag få sällskap hemma i TV-soffan med Axel Pilebys livesända second screen-program ”VM-soffan”. Nu är succén tillbaka när de svenska fotbollsdamerna tävlar i världsmästerskapen i Kanada 2015.

  Fotbolls-VM 2015 avgörs i Kanada mellan den 6 juni och 5 juli och samtliga matcher sänds i TV4:s kanaler. För alla engagerade fotbollsfans är ”VM-soffan” din bästa kompis under matcherna. Genom att koppla upp dig på VM-soffans livesändning så kan du, med sällskap av TV4 Sports Axel Pileby, följa det senaste snacket och händelserna tillsammans med andra VM-tittare under Sveriges matcher.

  Vill du kommunicera med Axel och de andra i VM-soffan? Använd hashtaggen #VMsoffan

  Klicka här för att komma till livesändningen

  Svenska landslaget har fått en tuff lottning till mästerskapet och ställs mot USA, Nigeria och Australien i gruppspelet. De två bästa lagen samt de fyra bästa grupptreorna avancerar till åttondelsfinal.

  Läs mer om sändningstiderna för VM på Fotbollskanalen.se

  Vill du dela TV-soffa med Lars?
  Visa bildspel

  För många tittar på TV ensamma

  Det är kul att titta på TV! Men alldeles för många där ute gör det själva. Det vill vi göra något åt. Nu kan du vara med och söka för att dela TV-soffa med...

  Det är kul att titta på TV! Men alldeles för många där ute gör det själva. Det vill vi göra något åt. Nu kan du vara med och söka för att dela TV-soffa med någon av deltagarna i "TV-soffan".

  TV-soffans samarbetspartners Marabou vill uppmana till mer generositet i vardagen, och TV4 står för underhållande TV. Därför är det naturligt för oss att tillsammans se till att människor får chansen att träffas i vårt nya program "TV-soffan" i höst i TV4. Och du kan vara med. För att titta på TV är roligare tillsammans.

  Under våren 2015 kan du visa ditt intresse för att dela soffa med Slobo, Emma eller Lars.

  Vill du dela TV-soffa med någon av dem? Sök här!

  TV-soffan kommer i TV4 i höst.

  Andrej och Zlobo.
  Visa bildspel

  Vill du dela TV-soffa med Zlobo och Andrej?

  Zlobo och Andrej är några av alla karaktärer vi får möta i programmet TV-soffan. Nu söker vi någon som vill dela soffa med dem.

  Zlobo och Andrej är några av alla karaktärer vi får möta i programmet TV-soffan. Nu söker vi någon som vill dela soffa med dem.

  Andrej ser Zlobo mer som kompis än pappa. Tillsammans gör de allt möjligt, från att laga mat, spela fotboll och simma till att skoja med varandra och mamma. Nu söker de någon att dela sitt TV-tittande och sin TV-soffa i Haninge med!

  Andrej söker en ung och tjej, men pappa Zlobo skulle tycka att det vore roligt med en äldre person. Den det blir kan räkna med att få god mat framför TV:n.

  - Tacos! Eller medelhavsmat, serbisk mat, grekisk mat, sushi eller ragugryta.

  Vill du dela Tv-soffa med Zlobo och Andrej? Ansök här!

  Namn: Zlobo och Andrej

  Ålder: 48 och 11 

  Favoritprogram: Fotboll, Idol, serbiska kanalen, Ninja warrior, Fångarna på fortet, Mello, och Let’s Dance. 

  Favoritsnacks: Aladdin och Marabou Oreo. 

  Visa fler