Det bästa från TV4 Play

Senaste från TV4

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu...

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

Jag heter: Kristina Svahn.

Mitt jobb är: Verksamhetschef på Studieförbundet Vuxenskolan.

Det här gjorde jag år 1990: Våren 1990 skrev jag en examensuppsats på Stockholms Universitet och på hösten var jag med och startade en ny TV-kanal.

Jag började jobba på TV4 år: Jag började sommaren 1990 tillsammans med ett gäng entusiastiska tv-pionjärer.

Mitt första jobb på TV4 var: Programpresentatör, väderpresentatör och programledare.

Mitt bästa TV4-minne är: Mitt både bästa och värsta minne är premiärkvällen på TV4 den 15 september 1990, då jag arbetade som hallåa och fick vara den som hälsade svenska folket välkomna till den nya tv-kanalen. Jag tog mig igenom kvällen, men har fortfarande minnesluckor av ren skär nervositet.

Det roligaste med att jobba inom TV4 var: Alla fantastiska människor som jag mötte genom åren, där många av dem fortfarande är mina bästa vänner.

Mitt favoritprogram på TV4 är: Sen kväll med Luuk.

Om jag fick delta i ett TV4-program i dag skulle det helst vara: Som kriminalpolis i Morden i Sandhamn, jag har alltid haft en fascination för att lägga pussel.

TV4:s premiärsändning - förväntningar, kritik och revansch

Den 15 september har det gått 30 år sedan TV4:s allra första sändning. Målsättningen var att göra en ny heltäckande station, som var modern och nyskapande....

Den 15 september har det gått 30 år sedan TV4:s allra första sändning. Målsättningen var att göra en ny heltäckande station, som var modern och nyskapande. Förväntningarna hos tittare och medarbetare var skyhöga.

”Borde jag inte ha någon slags mikrofon?” var de första orden som hördes i sändning och sedan följde stora tekniska problem under hela premiärkvällen. Dagen efter fick man hutlös kritik av kvällstidningar med löpsedlar som ”Lägg ned TV4 - om det inte blir bättre än premiären”, och ”Reklamen var det bästa”.

Men efter hårt slit har TV4 fått revansch med råge. Idag är kanalen hela Sveriges fyran, med underhållning, nyheter, sport och något för alla. Och vi blir fortfarande bara bättre!

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s...

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Jag heter: Anna Lindmarker.

Mitt jobb är: Programledare.

Det här gjorde jag år 1990: 1990 jobbade jag på Aktuellt.

Jag har började jobba på TV4 år: 1997.

Mitt första jobb på TV4 var: Att sända TV4Nyheterna kl 22.

Mitt bästa TV4-minne är: Jag har oräkneligt många bästa minnen från TV4. De flesta handlar om samarbetet på redaktionen inför sändningarna, inte minst när det hettar till och alla hjälps åt och presterar på topp.

Det bästa med att jobba på nyhetsredaktionen är: De unika personligheter som finns där och alla gapskratten vi får tillsammans.

Mitt favoritprogram på TV4 är: Jag gillar Badhotellet och Hellenius Hörna utöver nyhetssändningarna.

Om jag fick delta i ett TV4-program skulle det helst vara: Det räcker med Nyheterna för mig.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets...

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

Jag heter: Olof Lundh.

Mitt jobb är: Jag bevakar fotboll och jobbar mot TV4, C More och Fotbollskanalen.

Det här gjorde jag år 1990: Då stod jag i en bar i uppväxtstaden Lund vid sidan av att jag läste nationalekonomi vid stans universitet.

Jag har började jobba på TV4 år: Söndagen 24 september 2006 var jag med i nystartade programmet Fotbollskanalen som då ackompanjerade sajten Fotbollskanalen. Vill man veta mer om Fotbollskanalen.se så finns här ett blogginlägg jag skrev 2016. 

Mitt första jobb på TV4 var: Jag fick i uppdrag att få fart på Fotbollskanalen.se. Ett halvårs provanställning som skulle omvandlas till en fast tjänst om jag fick sajten att flyga ekonomiskt och publicistiskt.

Mitt bästa TV4-minne är: Svårt att välja ett med en rad mästerskap och roligheter men det är klart att symboliken i att Fotbollskanalen var först med att avslöja att Henrik Larsson var klar för Manchester United och att jag var med i Sky News innan det ens var officiellt var kul. Dessutom viktigt för att visa både internt och externt att Fotbollskanalen var att räkna med efter bara tre månader.

Det bästa med att jobba på TV4 är: Möjligheten att få göra väldigt många olika saker, från en mer smal podcast till att bevaka mästerskap och matcher som engagerar hela Sverige. 

Mitt favoritprogram på TV4 är: Solsidan. Fullkomligt älskar det.

Om jag fick delta i ett TV4-program skulle det helst vara: Givetvis Solsidan.

TV4 30 år – det här händer i rutan

TV4:s 30-årsdag firas för fullt i rutan. Läs mer här för att inte missa något!

TV4:s 30-årsdag firas för fullt i rutan. Läs mer här för att inte missa något!

Onsdag 9/9: Efter fem visar TV4 sportens 30 år med Patrick Ekwall och Peppe Eng.

Torsdag 10/9: I Nyhetsmorgon gästar Jenny Strömstedt och pratar om sin väg från receptionen till rutan och Efter fem intervjuar Malou von Sivers om starten av TV4, Nyhetsmorgon, Malou efter tio och sina möten.

Fredag 11/9: Nyhetsmorgon bjuder på de största nyhetshändelserna under de senaste 30 åren och Efter fem visar TV4-löpen vi minns med historiska löp-mannen Anders Nyberg. 20:00 har Fångarna på fortet 30-årsspecial och det bjuds på en unik behind the scenes-inblick på Fort Boyard.

Lördag 12/9: Leif ”Loket” Olsson gästar Nyhetsmorgon och pratar Bingolotto.

Söndag 13/9: I Nyhetsmorgon kommer det gäster från gamla TV4-favoriten Skilda världar. 20:00 har Hellenius hörna ett specialavsnitt med 30-årstema.

Måndag 14/9: Nyhetsmorgon ser tillbaka på 30 år av TV4Nyheterna och TV4 Sportens mest oförglömliga ögonblick. Efter fem lyfter 30 år av humor med Parlamentet i fokus.

Tisdag 15/9: Grand finale! Det blir 30-årsfest med spännande gäster i både Nyhetsmorgon och Efter fem. Dessutom läser Peppe Eng sportnyheterna. Missa inte!

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om...

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Hur vet jag om jag tittar analogt eller digitalt, och hur byter jag från analog- till digital-tv?

– Vi hänvisar till Com Hem för frågor om hur man byter till digital-tv. För den som vill titta på våra program omedelbart går det bra att göra det via exempelvis TV4 Play på dator, mobil eller surfplatta, Charlie Forsberg kommunikationschef TV4 Media.

Här kan du läsa om hur du byter från analog- till digital-tv.

SÅ HÄR KAN DU TITTA PÅ TV4

Via datorn
webbsidan TV4 Play kan du helt gratis se en stor mängd av våra program.

Via mobilen och surfplattan
Appen TV4 Play finns till både Android-enheter, iPhone-telefoner och surfplattor. Appen har samma utbud som TV4 Plays webbsida och kan laddas ned via Google Play respektive AppStore.

Via Chromecast
Har du en Chromecast-enhet är det enkelt att titta på de program du vill antingen via din dator eller via en app. Är du uppkopplad till samma nätverk som en Chromecast kommer du att se en särskild ikon i TV4 Plays app. Klickar du på den kan du välja att börja chromecasta och väljer helt enkelt de program du vill se.

Använder du dig i stället av en dator kan du via webbläsaren Google Chrome trycka på ”Visa” i menyn. Där kan du sedan välja ”Casta” och får då ett förslag på chromecast-enheter du kan koppla upp dig till. Du startar sedan videon du vill se från TV4 Plays webbsida.

Via Apple TV
Att titta på TV4 via Apple TV är relativt enkelt. Du besöker AppStore och laddar ned TV4 Play. Du loggar sedan in i appen med hjälp av dina inloggningsuppgifter. Har du inga sådana sedan tidigare kan du skapa ett konto.

När du väl loggat in får du en kod på rutan i Apple TV och en text som säger att du ska logga in via en extern enhet. Via din mobil, surfplatta eller dator väljer du sedan att besöka aktivera.tv4play.se och fyller i koden du ser på din Apple TV – sedan är det bara att titta på det du vill!

Fler instruktioner för hur du använder TV4 Play på just din enhet finns här.


C More söker huvudroll till ny tv-serie

Just nu söker vi en kille i åldern 13-15 år till en ny tv-serie för C More.

Just nu söker vi en kille i åldern 13-15 år till en ny tv-serie för C More.

Vi söker en charmig kille i åldern 13-15 år som ska spela huvudrollen i en ny ungdomsserie.

För att söka behöver du:
- Skicka två nytagna bilder på ditt ansikte + en helbild.
- Skriva tre meningar om dina intressen.
- Ha målsmans godkännande och skicka med målsmans kontaktuppgifter.

Mejla din ansökan till ungcasting@flx.se och skriv ditt för- och efternamn samt ålder i ämnesraden.

Skicka gärna din ansökan så fort som möjligt.

Observera att C More samarbetar med externa produktionsbolag som tar emot och hanterar ansökningarna till våra program. Respektive produktionsbolag ansvar för att ge dig information om hur din ansökan hanteras.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? I höst kommer dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Nu letar...

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? I höst kommer dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Nu letar TV4 efter kärlekslängtande singlar i alla åldrar som vill träffa en partner på ett helt nytt sätt. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

"Kärleken flyttar in" är ett experiment i kärlekens tecken – kan man hitta den rätta om man ger personen man möter... tid? 

Noggrant ihopmatchade singlar får spendera några dygn tillsammans, bara de två och utan en omvärld som stör, för att se om äkta kärlek kan uppstå. Det enda som styr är det som alla längtar efter - kärlek. 

Ta chansen att träffa någon för just dig, oavsett hur gammal du är och vem just du faller för.

Ansök här till ett helt nytt, varmt och spännande dejtingprogram där alla är välkomna!

Observera att TV4 och C More samarbetar med externa produktionsbolag som tar emot och hanterar ansökningarna till våra program. Respektive produktionsbolag ansvar för att ge dig information om hur din ansökan hanteras.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det...

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

I denna nya opolerade och råa realityserie vaskar Sveriges hårdaste elitsoldater fram de bästa av de bästa. 

Du kommer under 8 dygn ställas öga mot öga med dina rädslor och dina svagheter och pushas till din absoluta fysiska och psykiska gräns. 

Tester och utmaningar är inspirerade av de militära uttagningsprov som genomförs av bl.a. Amerikanska Navy Seals och Brittiska SAS och kommer att ledas av svenska f.d. operatörer från SOG - Särskilda operationsgruppen, som är den svenska militärens yttersta spjutspets. Vi söker dig som tar ett steg framåt när andra väljer att kliva bakåt.

Sök nu! Ansökan är öppen till och med 26 juli 2020. 

https://shortaudition.net/militarttavlingsprogram


Observera att TV4 och C More samarbetar med externa produktionsbolag som tar emot och hanterar ansökningarna till våra program. Respektive produktionsbolag ansvar för att ge dig information om hur din ansökan hanteras.

 

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när...

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

Inspelningarna av den nya programserien startar redan i sommar och blir därmed också startskottet för programledarnas nya samarbete med kanalen. 

– Som kreatör måste man förnya sig då och då, och när TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats. Fyran är en dynamisk och expansiv tv-kanal och jag tror att det här kan bli väldigt bra. Det är kul att byta jobb, jag har alltid gillat det och tror att det är viktigt att försätta sig i nya situationer och sammanhang lite då och då, säger Lotta Lundgren.

– Alla på TV4 är jättegulliga och det är så kul att få höra om deras planer för oss. Inspelningarna av vårt första program tillsammans startar i sommar, och det ska bli spännande att få komma igång med ett program som skiljer sig från allt vi gjort tidigare, säger Erik Haag.

TV4 ser programledarnas unika förmåga att skapa lärorik tv-underhållning som ett starkt tillskott till kanalen.

– Erik och Lotta är två av Sveriges mest älskade och uppskattade programledare, och det är fantastiskt att få välkomna dessa proffs till TV4-världen. Jag är övertygad om att de kommer tillföra mycket till TV4 med deras skarpa sinne för tv-makeri och härliga humor. De har en unik förmåga att på ett underhållande sätt alltid lära oss något nytt, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4.

Visa fler