30 roliga år med TV4

Nostalgifrossa väntar när Pär Lernström guidar oss genom TV4:s historia och bjuder på roliga tillbakablickar. Vi får ta del av våra profilers mest minnesvärda stunder och inslag de önskar att vi glömt, något som resulterar i skrattfest.

Nostalgifrossa väntar när Pär Lernström guidar oss genom TV4:s historia och bjuder på roliga tillbakablickar. Vi får ta del av våra profilers mest minnesvärda stunder och inslag de önskar att vi glömt, något som resulterar i skrattfest.

Nostalgifrossa i specialprogrammet 30 roliga år med TV4

Ingen har väl missat att TV4 fyller 30 år i år? I specialprogrammet 30 roliga år med TV4 guidar Pär Lernström tittarna genom fyra avsnitt fyllda med kanalens mest historiska och roligaste ögonblick. Det blir massor av underbara gamla klipp från underhållnings- och realityprogrammen och flera TV4-profiler delar med sig av sina bästa minnen och anekdoter.

TV4 firar 30 med värme – Så var kanalens första år

För exakt 30 år fick tittarna en ny kanal knappa in på teven. Och mycket har hänt sen den 15 september 1990. Agneta Sjödin, Lennart Ekdal, Malou von Sivers och Jan Scherman, TV4:s VD mellan 2001 och 2010 blickar både bakåt och framåt. Eniga är de om att framgångsreceptet handlar om lika delar värme och glädje och en hel del bus på vägen.

Lasse Bengtsson: ”Jag blev uppläxad av Malou”

Malou von Sivers ledde det första Nyhetsmorgon som sändes, och morgonens gäst var dåvarande statsminister Carl Bildt. Efter några år kom Lasse Bengtsson in som programledare och här minns de några höjdpunkter från sin långa karriär.

Jan Scherman: ”Jag var helt ensam på redaktionen”

När TV4 började sina sändningar över kabel och satellit hade en statlig utredning kommit fram till att public service behövde konkurrens på nyhetssidan. TV4 började som en kaxig uppstickare, men kom med tiden att gå om SVT i tittarsiffror. Vad har TV4 haft för betydelse för det svenska medielandskapet? Hör Jan Scherman, mångårig TV4-medarbetare och tidigare VD, Eva Hamilton, tidigare VD på SVT och Martin Jönsson, medieexpert på DN.

”Vädret är bättre på TV4”

Meteorologen Madeleine Westin har jobbat på TV4 sedan starten. Här berättar hon, Johan Macéus och Mattias Tjernström om hur det var när de började jobba på kanalen.

Arnold Schwarzenegger hånar TV4-reportern

Arnold hånar Hans 1997. Arnold Schwarzenegger ska egentligen prata om sin nya film men när han ser att TV4s reporter Hans Wiklund inte har strumpor i skorna kan han inte låta bli att driva med honom.

Alice Bah får en julgran i huvudet

Julgran i barret? Mycket otippat har hänt i rutan under TV4s 30 år. Till exempel den där gången Alice Bah fick en julgran i skallen.

Stjärnan från Skilda Världar: "Idag säljer jag hö"

TV4 fyller 30 år och det minns vi med den klassiska såpoperan Skilda Världar. En av huvudrollerna i såpan, Daniel, spelad av Bengt Dalqvist minns hur stort det var när serien drog igång och manusförfattaren Magnus Abrahamsson berättar om hur skrivandet gick till.

TV4 30 år: Stureplansmorden: Bråk med vakter slutade med fyra döda

4 december 1994: Tommy Zethraeus, Guillermo Marques Jara och vän bråkade med vakter på nattklubben Sturecompagniet på Stureplan i Stockholm. Vännerna åkte hem och återkom med automatkarbin och Zethraeus sköt mot klubben – fyra personer dog och 20 skadades. Med anledning av att TV4 fyller 30 år minns vi de största nyhetshändelserna vi bevakat.

TV4 30 år: 543 svenskar dog i turistparadiset: ”Som att kastas in i en mardröm”

Den 26 december 2004 slog naturen till med en förödande kraft. Flera enorma tsunamier sköljde över Thailand och flera andra länder i regionen – något som resulterade i att över 226 000 personer dog, varav 543 svenskar. För TV4-reportern Stefan Nieminen, som var på plats mitt i katastrofen, fungerar händelsen som en påminnelse om hur snabbt allt kan ändras till det värsta.