Var får du inspiration till allt pyssel?

- Jag har alltid varit väldigt intresserad av inredningsdetaljer i största allmänhet och hittar min inspiration i bland annat butiker, inredningsmagasin, och bloggar. Jag är utbildad florist och har därifrån ett brinnande intresse för att arbeta med blommor och material från naturen. Det medför att mycket av pysslandet inför julen innebär kransbinderi och blomsteruppsättningar i olika former.

Vilket pynt skulle du inte klara julen utan?

- Granen. De år då jag bodde i lägenhet och inte riktigt hade plats för en julgran så hade jag alltid fyllt krukor och vaser med granris som jag i vissa fall även dekorerat. Men nu när vi bor i hus så är julgranen ett självklart inslag.

Vad är roligaste julpyntet att göra tycker du?

- Det är själva pysslandet som jag gillar och vad som pysslas med för dagen spelar egentligen inte så stor roll. Det kan vara allt från kransbinderi till att klä granen. Jag älskar verkligen tiden innan jul när man plockar fram lite pynt i taget.

Måste det vara rött till jul?

- Jag har haft några jular då jag i förväg tänkt att "i år ska jag bara dekorera i vitt och silver" men när julen närmar sig så står jag där med de traditionella juldekorationerna i rött i alla fall. Jag dekorerar gärna granen på ett väldigt gammeldags sätt med många halmdekorationer och röda tyg- och filthjärtan. Jag är inte för det kitschiga med en massa julgranskulor utan nöjer mig med några enstaka för att skapa lite kontraster mot allt det andra. Vi har en ganska stilren vit bas i vårt hem så jag tycker att det är rätt så mysigt att få ta in lite olika färger beroende på säsong.

Har du något pynt där hemma som är nytt för i år?

- Jag har köpt de fina placeringskulorna till julbordet och kommer även att komplettera med lite nytt julgranspynt, det gör jag varje år. Det kommer nog att bli några kulor i ”fattigmanssilver” samt ett zinkhus från Walther & Co för de är så underbart fina.