Det lackar mot jul. På julafton kommer Anna Brolin att hålla TV4-tittarna sällskap från eftermiddagen och genom hela kvällen. Anna fyller sin julstudio med massor med gäster, sportvänner och artister som hälsar på för att pratar om jul, roliga anekdoter och spela musik. 

I tablån trängs mat, deckare, julpyssel för alla barn, filmer, klassiska julprogram och julspecialer från höstens mest omtyckta serier när TV4-Gruppen laddar inför årets mest älskade högtid. Först ut är TV4:s egen pysseltomte Ernst Kirchsteiger som verkligen vet hur man får till julmyset i Jul med Ernst. Bondesäsongen når sin kulm när bönderna gör sina avgörande val i finalen av Bonde söker fru och artisterna samlas igen i Så mycket bättre – återträffen. På julafton leder Gry Forssell O, helga natt, den stämningsfulla konserten från Örebro som i år gästas av bland andra Carola och Peter Jöback. Julafton avslutas i vanlig ordning med TV4-klassikern - och mörka komedin - Tomten är far till alla barnen.

Nyhetsmorgon är uppe i ottan under jul – och nyårshelgen. Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist är på plats i studion och fyller på med nyheter blandat med julstämning och besök av spännande gäster. Förutom Jenny och Steffo lotsar Tilde de Paula Eby, Peter Jihde och Jessica Almenäs med kollegor. Dessutom får redaktionen förstärkning av Agneta Sjödin och Lotta Engberg som gästar som programledare den 21 respektive 28 december. Recensenterna Ronny Svensson och Fredrik Strage presenterar med sina årsbästalistor och under storhelgen sänds reportageserien Följ en kändis på jobbet där tittarna får hänga med bland andra Måns Zelmerlöw och Isabella Löwengrip till deras arbetsplaster.

I Sjuans jul välkomnar Jamie Oliver tittarna hem till sig med programmen Julmat hemma hos Jamie och Jamie Olivers jullovsmat där julmat varvas med familj och traditioner. Kanalen bjuder även på gastkramande säsongsfinal av snackisen En natt på slottet och skrattfest när gubbarna i Monthy Python återförenas på O2 arena i London med showen Monthy Phyton: One down, five to go. Dessutom blir det massor av härliga filmklassiker som Sagan om ringen-triologin och Forrest Gump.

TV12 bjuder på en alternativ jul med massor av sport, action och skräck. Här får alla sportälskare sitt lystmäte i form av Handbolls EM – damer och Innebandy VM – herrar. Travet kör årskrönika med Travåret 2014. Den 27 december blir det reprismataron med alla avsnitt av höstens populära serie Bara bajare. Filmtemat i kanalen är action och skräck.

I TV4 Play samlas mängder av matprogram med profiler som Leila Lindholm, Tina Nordström och Paolo Roberto samt ett härligt buskispaket med välkända profiler som Stefan & Krister. I TV4 Play Premium blir det dokumentärmaraton och svensk deckarfest med mängder av rullar.

Under hela julhelgen dyker det upp personliga julhälsningar från artister och profiler på TV4:s Facebook och via Instagram bjuder TV4-huset på en alternativ julkalender i form av gissa tomten – fullspäckad med kanalens kära profiler maskerade med tomteskägg.

Varm välkomna att fira jul och nyår med hela TV4-Gruppen!

Guldkorn i tv-tablån under julen:

4 december:

Jul med Ernst: TV4:s egen julexpert Ernst Kirchsteiger julpyntar, lagar mat och ger tips på allt som hör julen till.

12 december:

Svenska hjältar-galan: Här hyllas årets vardagshjältar under en känslofylld gala.

13 december:

Det största äventyret: Sportprofiler reser jorden runt för att göra upp om vem som blir årets äventyrare.

16 december:

Äntligen hemma – julspecial: Gänget från Äntligen hemma bjuder på julinspiration och delar med sig av smarta tricks för att skapa härlig julstämning i hemmet.

17 december:

Bonde söker fru-final: I kulmen på den spännande bondesäsongen gör årets bönder sitt sista och avgörande val.

19 december:

Diggiloo:

Se sommarens härliga konsert där Sveriges artistelit står på scen. Även skrattmusklerna får sitt när komikern Per Andersson spexar loss!

22 december:

Bonde söker fru – vad hände sen? Här får vi se hur det har gått för våra bönder i deras sökande efter den stora kärleken.

23 december:

Bingolottos uppesittarkväll: Ingvar Oldsberg med rimsugna gäster håller i en härlig uppesittarkväll med bingo och underhållning fram till midnatt.

Julafton:

Årets julvärd: Anna Brolin håller tittarna sällskap och guidar dem genom TV4:s julafton tillsammans med gäster och musiker som hälsar på henne i julstudion.

O, helga natt: Gry Forssell leder i år den traditionsenliga och stämningsfulla julkonserten från Stortorget i Örebro som gästas av Carola, Peter Jöback, Sean Banan och Åsa Fång.

Tomten är far till alla barnen: Den här svarta komedin - om en julafton som spårar ur rejält - är en riktig TV4 julklassiker! I rollistan syns Peter Haber, Katarina Ewerlöf, Anders Ekborg och Dan Ekborg.

Juldagen:

Så mycket bättre – återträffen: Amanda Jenssen, Ola Salo, Carola, Orup, Kajsa Grytt, Familjen och Love Antell träffas igen för att umgås, minnas, prata om - och lyssna på - årets höjdpunkter.

Annandag jul:

Björn Skifs-special del 1: Björn blickar tillbaka på de senaste årens höjdpunkter i karriären.

28 december:

Björn Skifs-special del 2: Se konsert från sommarens succéturné varvat med intervjusnack med Björn, bandet och hans fru Pernilla som producerat showen.

30 december:

Lunds humorfestival: Möt Sveriges humorelit på Lunds humorfestival. Medverkar gör bland annat, Björn Gustafsson, Petra Mede, Kristoffer Apppelquist och Sissela Kyle och många fler kända komiker.

Nyårsafton:

Bingolottos nyårskväll: Ingvar Oldsberg bjuder på en sprakande, festlig och vinstspäckad bingokväll, direkt från Göteborg.

Nyårsdagen:

Agnetas nyårskarameller: Agneta Sjödin bjuder in ett stort gäng omtyckta programledarprofiler och visar roliga och knasiga klipp och bloopers från året som gått.