För fyra år sedan köpte Annika Duckmark och hennes sambo ett hus tillsammans och satte genast igång med renovera det. De ville få högre i tak och bestämde sig för att riva vinden.

Men när Annika som bäst stod och rev på vinden hände något märkligt.
– Plötsligt föll en ”Domus”-påse ut från spånisoleringen, berättar Annika för hemmakanalen.se. Jag hade väl sett lite för många skräckfilmer, för min reaktion blev: ”Aaah! Det är en hand i påsen!”.

Lyckligtvis innehöll inte påsen någon gammal avhuggen hand, utan istället något annat mystiskt. I plastpåsen låg en pistol.
– När jag insåg att det var ett vapen blev jag livrädd. Jag har aldrig varit så nära en pistol på riktigt. Troligtvis hade den ju varit med i något brottsligt sammanhang eftersom den låg instoppad i sågspånet. Så jag sa åt min sambo att vi absolut inte fick röra den, eftersom det kunde finnas fingeravtryck på den. Så han tog upp den med handskar på.

De ringde polisen för att meddela vad de hittat och tog sedan pistolen, som inte hade något magasin, med sig till polisstationen. Där fick de frågan som de så klart inte hade något svar på – ”Tror ni att det kan vara palmevapnet?”.
När poliserna tittat på den kunde de dock konstatera att den var av fel sort.

Hur länge den legat isolerad i väggen vet inte Annika. Men hon gissar att den kan ha blivit instoppad där någon gång under tiden Domus-varuhus fanns i Sverige, eftersom påsen bar varuhusets logga.
– Kanske ligger magasinet gömt någon annanstans i huset. Men vi kommer inte att riva hela huset för den sakens skull. Hoppas bara inte det finns några kroppsdelar här någonstans.

Polisen har inte hört av sig om någon genomsökning av villan.

Läs hela renoveringsintervjun med Annika här!