Bea Szenfelds karriär tog fart när hon 2003 vann Fashion House, ett tvprogram där en grupp unga europeiska kläddesigners tävlade mot varandra i Rom. Priset var en tre månder lång praktik hos Stella McCartney. Praktiken gick så bra att Bea blev kvar hos Stella i hela åtta månader. På senare år har Bea gjort sig känd för att ofta återvinna material i sina kläder, bland annat har hon gjort en mycket uppmärksammad kollektion som helt eller delvis är sydd i papper.

Så var det här med Björks jacka. I måndags var det prisutdeling av Polarpriset i Stockholm, en av vinnarna var Björk. Och det var alltså Bea Szenfeld som fått uppdraget, av Björk själv, att styla världsstjärnan. Resultatet blev en röd bullig jacka som fick en och annan att tappa hakan.

I Antikdeckarna kommer Elsa Billgren hem till Bea och letar fynd. Men Bea är inte helt pigg på att släppa ifrån sig vad som helst. De båda får rota igenom både skåp och lådor, på vägen hittar de både vintageklänningar, exklusiva parfymer och en konstig tekanna.

Efter tips från programmets tittare beger sig deckare nummer två Pontus Silfverstolpe till den gamla gruvorten Nora i Västmanland för att leta antikviteter.

Missade du veckans Antikdeckarna? Se reprisen på söndag.