Artiklar från januari 2009

”Vi aktar oss för att kalla något sanning”

Vägen hem

Det gastkramande Knutbydramat lämnade ingen oberörd. Nu kommer långfilmen och miniserien, där journalisten Karin Swärd gör sin regidebut.

Läs hela

Pyssel till Alla Hjärtans Dag - Gör personliga kort

Äntligen hemmas bloggare, Designtjejen, visar hur du kan göra egna personliga födelsedagskort.

Hemmakanalens egna pysseldrottning, bloggaren Designtjejen, visar hur du enkelt gör egna kort. Skicka en kram till någon du gillar eller ett grattis till den som fyller år.

Läs hela

Helgens alla filmtips

Angelina Jolie, Peter Haber, Matthew Perry och Elizabeth Hurley.

Saxhänder, zombieliknande galningar och gamla hederliga kriminalare - filmhelgen bjuder på något för alla.

Läs hela

Helgens heta filmtips

Steve Martin, Jude Law, Krister Henriksson och Marie Richardson.

Snyggingar i kvadrat med Tom Cruise och Jude Law, svenska polisthrillers och Rosa Pantern nouveau. Denna filmhelg är det svårt att slita sig från rutan.

Läs hela

Skräckblandad förtjusning

Härlig filmhelg.

Vare sig du gillar att krypa nära någon av skräck eller av kärlek så är detta helgen för dig. Fredagen den trettonde och alla hjärtans dag bjuder på något alldeles speciellt.

Läs hela

Helgens heta filmtips

Sylvester Stallone, David Spade och Helena Bergström.

Stenhårda Sylvester Stallone, folkkära Helena Bergström och Peter Haber och Krister Henriksson som svenska poliser. Filmhelgen är som vanligt en underhållande smällkaramell.

Läs hela

Hur får jag ihop soff- och tvhörna?

Ska flytta till ny lägenhet där vardagsrum och kök har öppen planlösning. Denna yta blir ju då en soff/TV-hörna och en del med matbord och stolar. Har ni något tips på hur man får ihop detta utan att det ser rörigt eller konstigt ut? Ska man tänka som så att allt detta måste gå i samma stil eller kan man blanda som man vill i material och trä? Det mesta vi har går i ek och även golvet. Måste vi då tex köpa ett matbord i ek? Måste man ha samma färg på väggarna eller kan ena hörnan ha en kraftig färg och den andra hörnan vitt? Snälla, ge mig tips!

Ninna
Stockholm

Läs hela

Kan jag ha hissgardiner?

Hej,
Jag bor i en röd så kallad Hallandslänga som vi nu renoverar. Jag undrar vilken typ av gardiner skulle passa om inredningen ska vara tidstyisk. Huset är byggt ca 1900-1910. Har själv fundering på hissgardiner som jag tycker är snygga men jag vet dels inte om det skulle passa dels inte hur man syr sådana. Jag skulle bli glad för lite råd.

Marie-Louise Häggström
Steninge,Halland

Läs hela

Hur får jag mitt gamla mörka bord från 40-talet snyggt igen?

Har råkat ställa en varm plåt på det hade en frottéhandduk under men det blev en ljus fläck efter plåten vad kan jag göra?
Ps: Vet ej träslaget men det var vanligt på 30-40 talet

Läs hela

Hur får jag en mysig balkong?

Hej
Jag har en balkong på ca 7 m den är inglasad men jag vet inte hur jag ska få det mysigt när man sitter där den är så stor.

mvh Denise Lilja

Läs hela
Visa fler