Artiklar från september 2011

"Hösten är en underbar tid"

Gör kransar av rönnbär, använd nypon och kastanjer till höststilleben och plantera höstväxter i en vacker kruka att ha inne eller ute. Ann-Charlotte Landelius
som driver bloggen Växthusmadam tipsar om hur du kan använda allt det vackra från naturen som finns på hösten.

Läs hela

Så får du bort råttorna från lökarna

De små gnagarna är förtjusta i blomlökar, vilket de flesta människor som vill få det fint och blomstrande på uteplatsen, har blivit varse någon gång. Och de är svåra att värja sig mot, men här kommer ett litet tips från trädgårdsmästaren.

Läs hela

Rikard Wolff: "Jag slogs med nävarna"

Rikard Wolff avslöjar stark svartsjuka och dödsångest i sin nya självbiografi Rikitikitavi.

Läs hela

Coola krukor till uteplatsen

Låt dig inspireras av såväl färgglada krukor i annorlunda former som antikpatinerade urnor och klassiska terakottakrukor.

Läs hela

Ta in hösten

Gör höstfint hemma med trädgårdens skatter. Låt höstlöven bli girlanger, rönnbären en krona och pinnarna en lykta. Här tipsar Rebecca, kvinnan bakom bloggen Rebeccasdiy.blogspot.com, om hur du förgyller inne med guldkornen från ute.

Läs hela

Höstkrona av rönnbär

Rönnbär är fina i sig, men riktigt vackra blir de i form av en krona på detta fantastiska sätt. Blir inspirerad att gör din egen. Här tipsar Rebecca om hur hennes mamma gick till väga.

Läs hela

"Köp inte en bostad för att tjäna pengar"

Med hösten drar också bostadsmarknadens köp-och sälj-race igång igen på allvar. Men vad bör du som köpare och säljare tänka på lite extra nu när det råder en viss oro på marknanden? Här ger Fastighetsbyrån dig några goda råd!

Läs hela

Höstig lykta av pinnar

Här kan barnen vara med och pyssla. Plocka pinnar på tomten eller i skogen och gör en fin lykta tillsammans. Här visar Rebecca hur.

Läs hela

Gör en höstlövsgirlang

Pynta fint med trädgårdens finaste.

Plocka in det vackraste vackra av hösten och gör fina dekorationer inomhus. Rebecca har gjort en fin höstgirlang av bivaxade löv. Här visar hon hur du gör en likadan.

Läs hela

Rent och fräscht med husmorsknepen

Ättika, citron, kaffesump och vatten. Du kan rengöra det mesta i hemmet med sånt du hittar i skafferiet. Här är husmorstipsen från boken Kloka råd för hem och trädgård.

Läs hela
Visa fler