Artiklar från september 2014

Succé för TV4:s valbevakning

Årets valrörelse har engagerat er tittare framför TV:n och i sociala medier mer än något tidigare valår för TV4. Utöver höga traditionella tittarsiffror för valprogrammen, inte minst bland de yngre tittarna, noterade både partiledardebatten och valvakan över 100 000 livestarter vardera via TV4 Play, och totalt hade nyhetsrelaterade program och klipp i förra veckan över 880 000 strömstarter.

Läs hela

TV4 utvecklar programmet Spring! – tillsammans med tittarna

Spring! är ett helt nytt tv-program som testas i höst.

Nu påbörjar TV4 ett storskaligt tv-experiment. Programidén Spring! går upp live på TV4 Play och genomförs som en fullskalig pilot i fyra svenska städer. Denna vecka öppnas möjligheten för tittarna att i realtid påverka tv-formatets utveckling.

Läs hela

De kämpar med nål och tråd i Hela Sverige syr

Deltagarna i Hela Sverige syr

En lajvare, en träslöjdslärare, en borgerlig begravningsförrättare och en sjungande hemmaskräddare syns bland deltagarna i Sjuans nya format Hela Sverige syr. Tillsammans med en expertjury leder Linda Lindorff programmet som har premiär i oktober.

Läs hela

Succé för Marcus svarar & förklarar

Valexperten Marcus Oscarsson.

Marcus Oscarssons politikpodcast klättrade under torsdagen upp på trettonde plats på Itunes lista över de mest nedladdade programmen i Sverige. Podcasten är även nummer ett på topplistan i kategorin nyheter och debatt.
Har du missat något avsnitt? Här är några av favoritögonblicken.

Läs hela

TV4-Gruppen sänder samtliga matcher i elitserien i handboll

Nu är det klart. TV4-Gruppen har säkrat rättigheterna till att sända elitserien i handboll i ett treårsavtal. Avtalet innebär att samtliga matcher från handbollens elitserie sänds i TV4 Play Premium, cirka 70 matcher visas i TV4 Sport och TV12 samt SM-finalen i TV4 den 24 maj.

Läs hela

TV4-Gruppen, UNICEF, UNHCR, Rädda Barnen och Röda Korset startar insamlingen ”Människor på flykt i Irak”

Flyktingar i Irak

Just nu pågår en av de våldsammaste konflikterna i vår tid i Irak. 1,7 miljoner vuxna och barn är på flykt och hjälpbehovet är enormt. I samarbete med UNICEF, UNHCR, Röda Korset och Rädda Barnen startar TV4-Gruppen nu insamlingen ”Människor på flykt i Irak” för att ytterligare öka hjälpinsatserna till alla dem som drabbats.

Läs hela

Hjälp människor på flykt i Irak

Nu kan du hjälpa de människor som är på flykt undan våldsamma konflikter i Irak. UNICEF, Rädda Barnen, UNHCR och Röda Korset samarbetar med TV4-Gruppen i en gemensam insamling för de drabbade.

Läs hela