Det finns en bokhandel i New York på 57:e gatan mellan 5:e och 6:e avenyn som heter Rizzolis. Jag älskar denna bokhandel och att komma till staden utan att besöka affären minst en gång vore en orimlighet för mig. Jag stannar självklart längst i inredningssektionen som ligger mitt i butiken och jag ljuger inte om jag säger att jag brukar bli kvar i minst tre timmar.
Jag är som ett barn på julafton och för att inte förköpa mig brukar jag i förväg bestämma en summa jag får spendera. Det är inte lätt att välja och det tar sin lilla tid. Och jag njuter av varje minut.

Kelly Hoppen är en av mina favoritförfattare, tillika inredare. Hon föddes i Sydafrika 1959 och har varit verksam i både England och USA. Hon har gett ut ett antal böcker, som alla är lika vackra och inspirerande. Detta är ögongodis för den inredningsintresserade. Min favoritbok heter kort och gott "Home". Kelly har också gett ut en bok om dukningar som är ett måste: "Table Chic".

Det finns många härliga böcker om inredning att finna här hemma i Sverige också. Om man vet vad man vill ha så kan man beställa böcker som inte givits ut här hemma. Det gör jag ofta och då mest hos Hedengrens bokhandel i Stockholm. Ett annat alternativ är att köpa via Internet, det är i regel det billigaste sättet.

Fler favoriter:


1. "Rensa i röran" av Karen Kingstons. Lättläst bok om hur viktigt det är för vårt välbefinnande att ha ett organiserat och städat hem. Känns viktig att läsa innan man börjar inreda ett rum. (Finns även i Pocket.)

2. "Hemmets färgguide"av Anna Starmer. En annan användbar "bibel" om hur man enkelt färgsätter ett rum. Bra tips om färgval och om hur du kombinerar med kontrast och accentfärger.

3. "Inspired style" är en annan vacker bok som innehåller skapelser och inspirationsbilder av 17 olika begåvade inredare som visar sina favoritrum och stilar. Är man som jag en älskare av vackra stilleben så är detta ett bra val.

4. "The way we Live" av Stafford Cliff är den vackraste boken just nu. Tusentals otroligt inspirerande bilder av Gilles de Chabaneix, en dokumentation av platser och hem från hela världen.

Avslutningsvis kan jag rekommendera favoriten Sir Terence Conran. Hans ”gör det själv”-bok blev en bibel för mig och min dåvarande man, i början av 90-talet när vi köpte en skånegård som skulle byggas om.
Conran har gett ut många bra böcker om inredning och design och innehåller mycket handfasta råd och tips som är lätta att förstå.
Hans senaste bok är enligt honom själv den "viktigaste" och handlar om hur vi i våra hem kan tänka mer ekologiskt när vi inreder. Och det är ju faktiskt den viktigaste trenden av alla.

Detta var ett litet urval av favoriter från min bokhylla. En vacker inredningsbok, vilken härlig present till Alla hjärtans dag!
Have a nice one, vi hörs snart!
Kramar, Lulu