Fredagen den 7 januari klockan 20.00 står de tolv kändisarna redo att dansa för första gången i direktsändning. I dag presenterar TV4 de deltagare som på bara några veckor ska träna in danser som cha-cha-cha, jive och quickstep.

De som antagit den stora utmaningen och ska dansa sig in i tittarnas och juryns hjärtan är författaren Björn Ranelid, krönikören Hannah Graaf Karyd, violinisten Alexander Rybak, rallydrottningen Tina Thörner, idolen Andreas Weise, schlagerstjärnan Jessica Andersson, brottarlegenden Frank Andersson, journalisten Alexandra Pascalidou, musikproducenten Anders Bagge, elitryttaren Helena Lundbäck, skådespelaren Figge Norling och deckarförfattaren Denise Rudberg.

Under tolv fredagar ska deltagarna och deras professionella danspartner framföra den dans som tränats in samma vecka. Inför en kritisk proffsjury och tv-tittarna måste deltagarna prestera maximalt innan juryn och svenska folket fäller domen.

Ny i juryn är Isabel Edvardsson. Hon har en bakgrund som tävlingsdansare och vann tyska Let's dance 2006 tillsammans med skådespelaren Wayne Carpendale. I årets tyska Let's dance-säsong satt hon i juryn. Tillsammans ska Isabel Edvardsson, Tony Irving, Ann Wilson, Dermot Clemenger bedöma deltagarnas prestationer efter samma kriterier som vid en danstävling på elitnivå. Och för att förtjäna jurymedlemmarnas åtråvärda toppoäng krävs mer än taktkänsla och en bra koreografi. Paren måste dessutom hitta passionen och känslan i dansen, och inte minst överraska.

Nytt för i år är att TV4 valt att införa en dansduell i Let's dance. Duellen äger rum mellan de två par som har fått lägst antal poäng och röster och det är tittarna som efter duellen slutligen avgör vilket par som går vidare till nästa vecka.

Paren som tävlar i Let's dance 2011:

Björn Ranelid och Maria Lindberg
Hannah Graaf Karyd och Calle Sterner
Alexander Rybak och Malin Johansson
Tina Thörner och Tobias Karlsson
Andreas Weise och Sigrid Bernson
Jessica Andersson och Kristjan Lootus
Frank Andersson och Charlotte Sinclair
Alexandra Pascalidou och Ludwig Jerkander
Anders Bagge och Cecilia Ehrling
Helena Lundbäck och Jonathan Näslund
Figge Norling och Oksana Spichak
Denise Rudberg och Tobias Wallin

Programledare är Jessica Almenäs och David Hellenius.

Let's dance har premiär i TV4 fredagen den 7 januari klockan 20.00.