I köket kan du arrangera franska tulpaner, körsbärsris och steelgrass i gröna vinflaskor som du avlägsnat etiketterna på. Tre likadana flaskor på fönsterbrädan skapar ett vackert stilleben. Tänk på att byta vatten i flaskorna cirka var tredje dag.

Köksbordet pryder du med limegrön krysantemum i små glasvaser.
Tänk på att bordsarrangemang inte får vara för höga. Risken finns då att man inte ser den som sitter mittemot.
Man behöver inte alltid placera blommorna i vaser. Gör ditt arrangemang i en mindre traditionell behållare, till exempel en tekopp.

I hallen kan du välja att plantera krukväxter i olika typer av glasvaser. Stenar eller marmorkross (finns att köpa hos trädgårdshandlare, i blomaffärer och på byggmarknader) gör en bra botten och döljer plastkrukan som blomman står i. Blommorna som planterats kan till exempel vara vetetåg, flugtrumpet och mikado.

Blomtips:
- Ge alltid snittblommor en ny snittyta.
- Efter att ha snittat stjälken, sätt blomman i vatten så fort som möjligt annars drar den upp luft istället för vatten.
- Använd kniv och inte en sax när du ger växten en ny snittyta. Saxen täpper till stjälken så att blomman inte kan tillgodogöra sig något vatten.
- När du snittar blomman, tänk på att ju hårdare stjälk desto längre snitt behövs.