Redan sommaren 2005 arbetade Camilla Hedén för TV4, då som vikarierade hallåa, eller programpresentatör som yrket egentligen heter.

På hösten gick hon vidare till TV400 där hon jobbade som musikredaktör, innan hon hamnade på SVT:s Nöjesnytt och Hype.

Nu gör hon comeback som TV4-hallåa. Lördagen den 25 april inleder hon med att presentera – Keno.

Sedan fortsätter en riktig lördagsfilmkväll, med den sista Rocky-filmen som Camilla Hedéns egen rekommendation.

– Det ska bli skitkul att komma tillbaka, jag gillar direktsändningsmomentet. Och visst är jag lite nervös. Det blir jag alltid när jag ska göra något som jag inte har gjort på ett tag. Det var fyra år sedan nu och hallårollen sitter inte direkt i ryggmärgen, säger Camilla Hedén.

Hur ska en bra hallåa vara?

– Man måste ha en förmåga att kommunicera med tittarna. Som presentatör är jag publikens förlängda länk till programinformationen och budskapen måste gå fram.

– Som programledare kan man laja lite mer. Här gäller det att inte snurra in sig. Det är inte jag som är viktig utan det jag säger. Men det viktigaste är att man är sig själv. Tittarna genomskådar direkt om man försöker vara en karikatyr av andra hallåor.

Hur är du, när du är dig själv?

– Jag är väl rätt klämmig, jag är ju från Göteborg, haha! Men så mycket ordvitsar blir det nog inte ändå. Jag är rätt tråkigt vanlig egentligen.

Tittarna brukar ofta vara brutalt bedömande av tv-ansiktena, särskilt nya. Hur ska du undvika deras sågningar?

– Jag är precis likadan själv när jag tittar på tv. Jag är helt medveten om att man kan haka upp sig på en massa saker. "Gud vilken konstig näsa!", "Varför betonade hon det ordet så?" eller "Åh vilken gräll kavaj!".

– Men det får man ta bara. Jag tror inte man kan undvika det. Det är bara mänskligt att kommentera andra på det sättet.