I maj förra året flyttade Caroline Norrby och maken Nicklas in i lägenheten i Vasastan i Stockholm. Innan de flyttade in lät de byta plats på köket och sovrummet.
– Vi ville ha ett väldigt stort kök och det fanns ett stort sovrum med balkong och ett ganska litet kök och vi kunde på ett ganska enkelt sätt byta utan att behöva dra om vattenledningar och så, säger hon.

Beskriv ditt kök!
– Det är ett stort, ljust och fräscht kök, gud vad jag låter klyschig nu men jag är en riktig Vasastansklyscha. Vi valde att hålla en vit bas och var helt inne på att vi ville ha liggande fasade vita kakelplattor. Vi ville ha det vitt och sen kan man krydda med färg på annat sätt, med mattor, färgglada stolar, underlägg och blommor. Vi köpte en oäkta orientalisk matta på Ikea, det funkar jättebra fast det kanske inte är första saken man tänker att man kan ha i ett kök. Jag tycker att mitt kök är hemtrevligt trots att det är modernt, det är högt i tak, ett rejält trägolv och dubbeldörrar ut till en mysig balkong. Sedan är det inte helt kliniskt undanplockat jämt, men jag tycker till och med att det kan vara fint om det är lite disk framme.

Hur är din inredningsstil?
– Jag vill att det ska kännas mysigt när man kommer hem. Jag kan tycka att det är tråkigt att allt bara ska vara vitt, vitt, vitt. Om man har vita väggar kanske man kan kosta på sig att ha en färgglad matta eller soffa eller färgglad konst på väggarna. Jag tror att jag kanske har blivit lite modigare med färgerna efter Såld på hus, eller kanske för att jag har varit på så många visningar där allt är helt kliniskt vitt.

Vad är ett måste i ett kök?
– Jag vill ha en stor matplats, jag vill kunna sitta i köket och äta. Jag tycker det är tråkigt med bara arbetskök och att sitta i vardagsrummet å äta middag.

Är det något du saknar i ditt kök?
– Vi är på jakt efter ett större köksbord, det får gärna vara lite rustikt, ett stort rejält träbord. När vi var i Turkiet med Såld på hus var vi en bostad där det fanns ett så snyggt rustikt träbord.

Varifrån hämtade ni inspiration till det nya köket?
– Dels ”Hemnet-knarkar” vi ganska mycket och så älskar jag inredningsmagasin. Sedan får jag ju gratis inspiration från det jag jobbar med. Jag har bland annat sett väldigt många fina badrum i schysst marmor.

Har du lärt dig någonting från när du reste med Såld på hus och tittade på bostäder?
– Ja, alltifrån vad man ska tänka på vid bostadsköp till inredningssaker. Jag blev exempelvis inspirerad till att köpa en vägghängd blandare efter att ha sett en i en bostad.

Har du något tips till andra som går i köksrenoveringstankar?
– Jag tror man ska tänka efter ordentligt hur man vill ha det rent praktiskt så att man inte till exempel inte sätter diskmaskinen i andra änden än där alla glas och tallrikar står. Vi köpte nästan allt köksmaterial på Ikea och där är de fantastiska på att köksplanera. Så tycker jag det kan vara fint med hyllor med glasluckor så att man ser in i skåpen. Vi har inga underskåp som är skåp med luckor utan stora lådor som man drar ut, det är jättepraktiskt, då ser man lätt vad man har i till exempel skafferiet så att det inte stå en ledsen kakaoförpackning från 2002 längst in.

Lagar du mycket mat i ditt kök?
– Framför allt gillar jag att äta mat. Men jag lagar oftare mat än jag köper hem. Jag gillar allt med fisk och skaldjur, men är dålig på att improvisera. Jag vill läsa efter recept och går ganska ofta in på recept.nu. Bland annat hittade jag någon jättehärlig lax där för ett tag sen.

Finns det någon stående ingrediens när du lagar mat?
– Jag gillar sting och har gärna chili i maten. Och ost är gott till allt, parmesan kan man ha till i snudd på allt.