TV4

Maria Wern – Främmande fågel
I höst visar TV4 filmatiseringen av Anna Janssons bok Främmande fågel – en otäck berättelse om hot och rädsla, men också om kärlek och försoning. Kriminalinspektör Maria Wern, spelad av Eva Röse , blixtinkallas när en okänd man hittats brutalt mördad. Maria får ansvaret för mordutredningen samtidigt som sjukhuset i Visby får in ett fall av något som kan vara fågelinfluensa. Främmande fågel är en serie i fyra delar och i övriga roller ses bland andra Fares Fares , Allan Svensson , Peter Perski och Marie Rickardsson.
Säsongsstart tisdag 16 september, klockan 21.00

Oskyldigt dömd
Straffrättsprofessorn Markus Haglund, spelad av Michael Persbrandt , leder kursen Oskyldigt dömd. Tillsammans med de juridikstuderande adepterna Fia, Anna, Belal och Roger arbetar han för att lösa rättsfall där de misstänker att oskyldiga sonar andras brott. De brinner för att lösa gåtorna och finna sanningen. Men får man bryta mot lagen för att upprätthålla den?
Premiär onsdag 24 september, klockan 21.00

Stjärnor på is
Slipade skridskor på hal is är det som gäller för de tolv stjärnor som ska isdansa i TV4 inför hela svenska folket under hösten. För att klara den tuffa utmaningen krävs balans, hårt arbete men framför allt en stor dos mod. Under tio direktsända lördagar leder programledarduon Carolina Gynning och Carina Berg den magnifika storsatsningen Stjärnor på is.
Premiär lördag 4 oktober, klockan 20.00

Matakuten
Bert Karlsson
är initiativtagare till TV4:s nya satsning Matakuten. Programmet berättar om bristerna i den svenska skolmaten, möter missnöjet på skolorna och ställer beslutsfattare mot väggen – men vill framförallt inspirera till förändring. Matakuten följer de tre kockarna Melker Andersson , Carola Magnusson och Paul Svensson som tar sig an varsin skola, med olika förutsättningar och problem, i hopp om att ge barnen en bättre skollunch.
Premiär måndag 6 oktober, klockan 21.00

Bonde söker fru
Kärlekstörstande bönder fortsätter att leta efter den rätta när Bonde söker fru sänds för tredje säsongen. Fyra mjölkbönder, en hästbonde, en vallodlare, en kött- och en spannmålsbonde är deltagarna i höstens omgång av programmet. Programledare Linda Isacsson följer de bönderna och tar med tittarna till gårdarna där hoppet om att finna en livspartner lyser starkt.
Säsongsstart onsdag 8 oktober, klockan 20.00

Bröllopsform
Passionslöst, förslappat eller kanske bekvämt? Gifta par som tappat såväl formen som passionen är huvudpersonerna i TV4:s nya hälso- och relationsprogram Bröllopsform. Coachade av före detta brottaren och Let’s dance-vinnaren Martin Lidberg samt psykologen Eva Rusz ska paren under åtta intensiva veckor hitta tillbaka till varandra – och sin tidigare kroppsform.
Premiär torsdag 9 oktober, klockan 20.00

Halv åtta hos mig
Halv åtta hos mig är programmet där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända, personer som turas om att bjuda varandra på middag. Och det blir spännande möten i de egna köken och vid middagsborden när middagsgästerna ska lära känna varandra och sätta matlagningskunskaperna på prov.
Premiär måndag 13 oktober, klockan 19.30

Tack gode gud!
Tack gode gud för att Adam Alsing är tillbaka! Den omtyckte TV4-profilen tar över programledarskapet inför andra säsongen av humorprogrammet som alltid överraskar både deltagarna och tittarna. En stor samling kända skådespelare, komiker och artister sätts på svåra prov inför en entusiastisk publik när de måste hantera utmanande situationer som de inte vet något om i förväg.
Premiär lördag 25 oktober, klockan 21.30

TV4 Plus

Primo Paolo
Paolo Roberto
har lagt boxningshandskarna på hyllan och reser i nya matlagningsprogrammet Primo Paolo till den lilla staden Maddaloni, i närheten av Neapel, för att laga mat tillsammans med sina matlagningskunniga fastrar. I Primo Paolo kan tittarna räkna med underhållande matlagning i en vacker och färgstark miljö.
Premiär tisdag 21 oktober, klockan 21.00

Hundcoachen
Hundcoachen tar vid där hundägarens egna försök att få rätsida på sin olydiga hund misslyckats. Hundexperten och programledaren Fredrik Steen träffar i varje avsnitt de mest trilska hundar – och med sin stora erfarenhet hjälper han till synes hopplösa ägare och hundar att komma till rätta med problemen.
Premiär måndag 3 november, klockan 21.00