Victoria Larsson är 13 år och lever med ett annat barns hjärta i kroppen. För fyra år sedan var hon allvarligt sjuk och skulle inte ha överlevt utan en hjärttransplantation. De sista veckorna före hjärtbytet hade hon svårt att syresätta blodet och satt för det mesta i rullstol för att orka gå i skolan. Hon var nio år och visste att risken fanns att hon inte skulle överleva väntetiden…

Men så en dag kom samtalet. Ett hjärta som passade Victoria fanns att hämta på ett sjukhus i ett annat land. Victoria fick en transplantation i tid, och ett helt nytt liv att leva.

Hösten 2007 sände TV4 dokumentären Victorias hjärta om den omtumlande tiden. Fyra år senare har TV4:s Susanne Edmark följt upp hur det gått för Victoria. För livet med ett transplanterat hjärta i kroppen är fyllt av glädje och möjligheter, men det innebär också livslång medicinering och en risk för en avstötning av hjärtat.

När vi träffar Victoria ligger hon på intensivvårdsavdelningen igen – medicinerna hon tar har försvagat hennes immunförsvar, och nu får hon återigen kämpa för sitt liv…

Dessutom har hon fått veta att hon lider av en allvarlig kromosomrubbning som kommer få stora konsekvenser för hennes tillväxt. Bland annat kommer hon förbli kortväxt – något som hon själv inte tycker gör så mycket egentligen:
- Jag är 135 – 136 cm lång nu. Det är rätt lagom, tycker jag. Alla vet att jag har varit kort – alltid. Det är hur man är inombords som räknas!

Victorias liv, måndag den 30 maj kl.20:00 i TV4.