TV4.se hälsar Emilia Ödling varmt välkommen till TV4.

- Tack! Det ska bli kul att få göra något helt nytt och alla jag mött verkar så härliga att jobba med. Man känner sig verkligen välkommen och det verkar vara en trevlig stämning på TV4.

Musikalstjärna och skådespelerska

Emilia blev bekant för många när hon under 2012 spelade Frances ”Baby” Houseman i den bejublade musikalen Dirty Dancing på Chinateatern. Tidigare har hon även spelat i reklamfilmer och kortfilmer med mera. Under våren 2013 var hon med i Puccinis Turandot på Kungliga Operan.

- Jag har ju varit med i reklamfilmer och kortfilmer tidigare, men det här blir första gången som jag arbetar som mig själv i tv. Det är spännande och jag tycker det är så roligt att få prova på olika sätt att berätta på, säger Emilia Ödling.

Blev tipsad om jobbet

Hur gick det till när du fick jobbet som sommarhallåa?

- Det var faktiskt en kompis som tipsade mig om att de sökte en sommarhallåa. Först fick man filma sig själv och skriva ett personligt brev som man skickade in. Sen blev jag kallad på callback till TV4-huset. På andra callbacken fick jag testa på riktigt i hallårummet och se klockan ticka ner och allt det där, berättar Emilia Ödling.

Hon säger att hon inte har någon direkt förebild utan att hon alltid försöker tänka på att göra allting utifrån sig själv. Det är även så hon arbetar i sina skådespelarroller.

Favoritprogram

Jobbet som sommarhallåa innebär en hel del tv-tittande. Vad ser du helst på tv?

- New girl tycker jag är roligt. Jag gillar komedier överlag, men jag tittar också gärna på dokumentärer. Framförallt brinner jag mycket för mänskliga rättigheter så gärna dokumentärer om det ämnet. Sen tycker jag om Glee också så klart.