Hej Erika, berätta om bloggen Stocklounge!
– Min blogg Stocklounge startades för att jag som inredare tyckte att det saknades en sida som inriktade sig speciellt på den lite lyxigt, internationella loungestilen.

Hur vill du inspirera?
– Målet är att inspirera mina läsare till att bli modigare hemma och introducera dem för ny och gammal design som får en att tappa hakan. En lyx- och loungeinfluerad inredning behöver inte bli så mycket dyrare än någon annan stil, det gäller bara att vara kreativ och lära sig vilka typiska detaljer som skapar stilen. Men självklart skriver jag även om inredning i hundratusenkronors-klassen. Mina läsare är allt ifrån glamourtörstande hemmafixare till olika företag inom designbranschen.

Var hämtar du själv inspiration?
– Jag inspireras mycket av hotell, restauranger och lounger utomlands, speciellt USA. I New York och Los Angeles finns rooftop bars och klubbar med inredning så snygg att man blir yr. I Stockholm kikar jag gärna i butikerna DIS inredning och Indori när jag behöver inspiration. Jag besöker även restauranger och barer där inredningen är något extra. Som Jay Fu´s i Uppsala, det är inredning i världsklass.

Hur ser det ut hemma hos dig?
– Lyxig New York-lounge möter svenskt sekelskifte. Jag är mycket för färger som mullvad, brunt, och guld och gillar att blanda gamla auktionsfynd med sprillans nytt. Här samsas skimrande överkast med kohudar, fuskpälsfiltar och kopparlampor. Tom Dixon och Jaime Hayon är några av mina favoritdesigners.