I programserien Ernst i Toscana, som spelas in i höst, får tittarna följa med Ernst Kirchsteiger till den gård i Toscana som han en vacker dag hoppas få pensionera sig på. Som nyinflyttad är det nu upp till honom att hitta sitt Toscana för att kunna svara på frågan om vem Ernst i Italien egentligen är.

– Det ska bli så fantastiskt roligt att utforska och söka efter Toscanas själ på ett personligt plan i mitt nya program. Jag vill försöka hitta kärnan i Toscana och se dess olika ansikten. Men kanske främst få svar på vad det är som gör att jag går igång och känner så starkt för denna plats, varför jag bara måste vara i Toscana, säger Ernst Kirchsteiger.

I serien ska Ernst göra sig så hemmastadd som bara han kan. Genom att han lär känna och inspireras av den toskanska matlagningen, folklivet och hantverkskulturen vill han steg för steg bli så pass integrerad att han kan sammanfatta sina kunskaper och ge tillbaka i form av en måltidsupplevelse. För att komma fram till vilken måltid han ska laga i de respektive fem avsnitten tar han avstamp i sina egna föreställningar om vad Toscana är och det blir även avsnittens teman.

– Jag har länge velat se mer av Ernst och det här programmet tror jag blir ett där vi får komma honom närmare som människa och ta del av en mer filosoferande Ernst. Tittarna älskar hans sommar- och julprogram och jag tror att detta kan komplettera dem på ett nytt och spännande sätt, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.