På scenen i Stockholm finns förutom Katie Melua , Josh Groban , Per Gessle och Lykke li även artister som Timbuktu , Amanda Jenssen , The Script , Pernilla Andersson med Dregen . Även årets Idol-vinnare medverkar, alltså den idol som väljs av svenska folket kvällen innan Faddergalan.

Faddergalan är sedan tolv år ett samarbete mellan TV4 och barnrättsorganisationen Plan Sverige. Tillsammans med TV4 och Plan Sverige hoppas de att ännu fler svenskar ska engagera sig som faddrar.

I år leds galan av Bengt Magnusson och Agneta Sjödin som presenterar starka reportage varvat med exklusiva framträdanden av både svenska och internationella artister. Årets gala ägnar särskild uppmärksamhet åt flickors utsatthet men syftar som vanligt även till att få fler svenskar att bli faddrar i Plan och på så sätt bidra till långsiktiga insatser för barn och unga i världen.

Under kvällen får tv-tittarna ta del av gripande reportageresor från olika länder där Plan arbetar. Fotbollsmålvakten Rami Shaaban och Agneta Sjödin reser till Egypten där Rami gör ett inslag om barnäktenskap och Agneta om könsstympning. Musikvideoregissören Johan Renck producerar ett reportage om barnsoldater i Sierra Leone medan artisten Amanda Jenssen reser till Ecuador där våld och övergrepp är vardag för många barn. Programmet gör även ett uppföljningsreportage hos den nu 13-årige pojken Surya i Indonesien som porträtterades i Faddergalan 2005 efter att ha förlorat båda sina föräldrar i tsunamin.

Faddergalan - Världens flickor sänds i TV4 lördagen den 13 december klockan 20.00.