Torpederna är en ny dramakomedi regisserad av Felix Herngren och Jakob Ström med manus av Per GavatinNiclas Carlsson och Jesper Harrie. Serien får premiär i höst.

– Det är med stor glädje som vi kan presentera en helt ny serie från Felix Herngren och hans kreativa gäng på FLX. Nu riktar vi blickarna mot en annan värld än den vi får se i Solsidan och med Felix bakom kameran är jag övertygad om att Torpederna blir både en väldigt rolig och spännande serie, säger Fredrik Arefalk kanalchef TV4.

Handlingen i Torpederna kretsar kring den femtio år gamla kåkfararen Sonny som precis släpps från Kumla efter att ha suttit av ett sexårigt straff för ett gammalt bankrån. Under fängelsetiden har han inlett ett hemligt förhållande med sin kontaktperson Camilla. Sonny vill börja ett nytt liv och leva medelklassdrömmen med henne, så de bestämmer sig för att köpa ett hus tillsammans.

Men huset visar sig kräva stora renoveringar och det blir dyrare än vad de räknat med. Något jobb verkar inte heller lätt att få för en gammal torped, så Sonny söker upp sin gamla arbetsgivare, gangsterbossen Csaba, för att ta några uppdrag. Det är bara under en övergångsperiod, tänker Sonny – och Camilla behöver ju inte få veta något.

– Tack vare det svenska krim-undret har vi fått se hundratals timmar från den undre världen, men vi har alltid fått se det genom polisen ögon. Med Torpederna byter vi perspektiv och får istället följa två gangsters – och upptäcker att livet som kriminell är precis lika komplicerat som för både kriminalare och alla oss andra, säger Jakob Ström.

Skådespelarna som spelar karaktärerna i serien kommer att presenteras vid ett annat tillfälle.