Nyårsafton 31 december

TV4

22:15 En på miljonen
Svensk komedi från 1995 med Tomas von Brömssen och Ulla Skoog. Torsten Söderberg är en helt vanlig man, med fru och två tonårsbarn. Men när banken där Torsten arbetat i 30 år måste skära ner får han sparken. Han bestämmer sig för att bevisa att han är oumbärlig genom att fingera ett bankrån där han ska framstå som hjälte. Åldersgräns 11 år.

00:05 Bringing down the house
Amerikansk komedi från 2003 med Steve Martin. Peter Sanderson är en hederlig advokat som fortfarande älskar sin före detta fru och han kan inte förstå vad han gjorde för fel som fick henne att lämna honom. Men Peter försöker gå vidare och via en chattsajt träffar han den snygga och smarta advokaten Charlene, i alla fall är det vad han tror. När de bestämmer sig för att träffas upptäcker Peter att hon inte är den hon utgett sig för. Charlene är inte advokat utan en fånge som flytt från fängelset och nu vill ha hjälp av Peter att rentvå sitt namn. Men Peter vill inte ha något att göra med henne, vilket får Charlene att vända upp och ner på Peters välordnade liv. Åldersgräns 7 år.

02:05 Spelets mästare
Amerikanskt romantiskt drama från 2000 med John Turturro och Emily Watson. För den excentriske schackmästaren Alexander Luzhin har spelet varit hans räddning under hans kärlekslösa uppväxt. När han kommer till Italien för att spela sitt livs match möter han oväntat kärleken i Natalia, som visar honom att det finns mer i livet än schack. Men för Alexander krockar de två världarna, vilket får tragiska följder.


TV4 Plus

15:20 The actors
Brittisk komedi från 2003. Tom och O'Malley är två excentriska skådespelare som kämpar för sin överlevnad. När O'Malley gör research inför rollen som Richard den tredje börjar han umgås med de lokala kriminella som hänger på den skummaste puben i stan. Det dröjer inte länge förrän O'Malley kommer på en plan om att lura de kriminella och själva ta hem en stor summa pengar. Tillsammans med Tom och hans smarta systerdotter Mary sätter O'Malley sin plan i verket.
Sänds i 16:9-format.

16:50 Titta han snackar
Amerikansk komedi från 1989 med John Travolta, Kirstie Alley och Bruce Willis. Den höggravida Mollie har blivit lämnad av sitt barns far, Albert. I samband med förlossningen får hon hjälp av taxichauffören James. Hon föder sonen Mikey och efter några månader vill hon ge sig ut för att träffa en ny man. James visar sig vara perfekt som barnvakt och Mikey bestämmer sig för att James är den rätte mannen för Mollie. Problemet är att Mikey inte kan prata än, så han får ta till andra metoder för att göra sin åsikt hörd. Sänds i 16:9-format.

18:35 Lilla Jönssonligan och stjärnkuppen
Svensk familjekomedi från 2006. Det är sommarlov och de tre grabbarna Sickan, Vanheden och Harry har bestämt sig för att få tag på sommarens hetaste artist, Dani D:s, autograf. Något ingen annan har lyckats med. Men trots Sickans geniala plan blir det inte så lätt som Jönssonligan trodde. Barntillåten.

20:00 Underdog
Amerikansk familjefilm från 2007. När den galne vetenskapsmannen Simon Barsinister begår ett misstag i sitt laboratorium får plötsligt beageln Shoeshine superkrafter och förmågan att tala. Med sina nya krafter får Shoeshine i uppdrag att skydda invånarna i staden Captial city. Han får också en superhjältekostym och det nya namnet Underdog. När Barsinister och hans kumpan Cad hotar att utplåna staden står allt hopp till Underdog. Sänds i 16:9-format.

22:05 Brudens far
Amerikansk familjekomedi från 1991 med Steve Martin och Diane Keaton. George Banks får separationsångest när hans dotter Annie ska gifta sig. Han har svårt att inse att hans lilla flicka faktiskt är vuxen och hans nerver lugnas inte av de komplikationer som förberedelserna inför bröllopet innebär. Barntillåten.

00:00 The Good girl
Amerikanskt drama från 2003 med Jennifer Aniston, John C Reilly och Jake Gyllenhaal. Justines liv har inte blivit det hon drömt om. Hon är gift med Phil, som utan tvivel älskar henne, men de har inte lyckats få några barn. Justine misstänker att det kan bero på makens förkärlek till hasch som han ständigt sitter och röker med sin vän Bubba. En dag på jobbet möter Justine den passionerade Holden och det känns som om hon träffat sin själsfrände. Han presenterar en helt ny värld för Justine men snart har affären förvandlats till en förgiftad besatthet där hon är insnärjd i ett kaotiskt nät av utpressning, stöld och kärlek. Frågan är om Justine lyckas göra rätt val mellan sin tråkige make och sin störde älskare. Åldersgräns 15 år. Sänds i 16:9-format.

01:35 Timmarna med Rita
Engelskt drama från 1983 med Michael Caine. Rita, en ung hårfrisörska med stark kunskapstörst, beslutar sig för att börja studera vid folkuniversitetet på Irland. Hon möts först med skepsis av sin lärare, Frank, som tvivlar på hennes förmåga att tillgodogöra sig engelsk litteratur. Ritas personlighet och studieflit fascinerar honom dock alltmer och snart utvecklas en stark attraktion mellan lärare och elev. Från 7 år. Sänds i 16:9-format.

03:30 Som du vill ha mig
Svensk komedi från 1943. Arkitekten Gösta Berne är gift med Gunilla. Gösta är utåtriktad och Gunilla är mer introvert. Hon tycker att deras sällskapsliv är alltför omfattande och att Gösta är lite för uppsluppen på festerna. Gösta beklagar sig över hustruns attityd för doktor Holm som föreslår att Gösta ska ge henne ett preparat som kommer att göra henne mer utåtriktad. Det Gösta inte vet är att Gunilla har hört hans konversation med doktorn. Hon bestämmer sig för att byta ut preparatet och spela teater för sin make för att få honom att tro att medicinen fungerar.


TV400

19:55 Scrooged - spökenas hämnd
Amerikansk skräckkomedi från 1988 med Bill Murray. En parodi på Charles Dickens En spökhistoria vid jul. När övriga förbereder sig för julfirandet är allt den elake tvbolagschefen kan tänka på hur han ska kunna öka företagets vinst. Men en dag får han sitt straff, tre spöklika personer hemsöker honom. Från 15 år. Sänds i 16:9-format.

21:55 Love potion no 9
Amerikansk komedi från 1992 med Tate Donovan och Sandra Bullock. Paul Matthews är en kemist med otur i kärlek och han blir övertalad av sina kompisar att gå till spådamen, Madame Ruth. Hon ger honom ett elixir, som sägs göra vem som helst oemotståndlig för det motsatta könet. Paul delar med sig av kärleksdrycken till sin kompis, Diane och båda blir uppvaktade som aldrig förr och får sig en vetenskaplig resa de sent ska glömma.

Nyårsdagen 1 januari

TV4

15:00 Smekmånaden
Amerikansk romantisk komedi från 2003 med Ashton Kutcher och Brittany Murphy. När Tom Leezak och Sarah McNerney träffas är det kärlek vid första ögonkastet. Tom arbetar som trafikreporter och Sarah är författare och hennes familj är lika förmögna som de är snobbiga. Tom försöker göra allt för att passa in i Sarahs privilegierade värld utan framgång. Sarahs far och syster försöker få henne att dumpa Tom men Sarah följer sitt hjärta och gifter sig med honom. Men allt förändras på deras smekmånad i Europa. Plötsligt dyker Sarahs före detta fästman upp i Venedig och försöker få henne tillbaka samtidigt som Tom möter en kvinna i en bar. Svartsjukan leder till att de blir ovänner och de återvänder hem fast beslutna att skiljas, till Sarahs familjs stora glädje. Barntillåten.

16:50 Sliding doors
Brittisk romantiskt drama från 1997 med Gwyneth Paltrow. Helen kommer för sent till jobbet på en pr-byrå och får sparken. På väg hem missar hon precis tunnelbanan. Eller gör hon det? Två möjligheter uppenbarar sig parallellt. I den ena hinner Helen precis med tunnelbanan och kommer hem och upptäcker sin pojkvän med en annan kvinna i sängen. I den andra missar Helen tunnelbanan, blir rånad och hamnar på sjukhus, när hon kommer hem är pojkvännen ensam. De parallella historierna har mycket olika utveckling och frågan är vilken som till slut blir den sanna. Åldergräns 7 år.

21:00 Star Wars: Episod I - det mörka hotet
Amerikansk science fiction från 1999 med Liam Neeson och Ewan McGregor. Den korrumperade Handelsfederationen hotar planeten Naboo som styrs av den unga drottningen Amidala. Två jediriddare, Qui-Gon Jinn och hans lärling Obi-Wan Kenobi, kommer till drottningens hjälp. Flykten för dem till planeten Tatooine, där de möter den unge pojken Anakin Skywalker och hans mamma Shmi Skywalker. Tillsammans med den något klumpige Jar Jar Binks ger de sig in i kampen för att rädda drottningens planet från att utplånas. Åldersgräns 11 år.

23:00 Final destination 2
Amerikansk thriller från 2003 med Ali Larter och AJ Cook. Kimberley Corman är på väg att tillbringa en helg tillsammans med några vänner när hon blir vittne till hur en chaufför tappar kontrollen över sin långtradare. Lasten blir till en dödlig fälla för flera bilar bakom och Kimberley är själv ett av offren. Bara ett ögonblick senare upptäcker hon att hon fortfarande sitter i sin bil på väg till sina vänner och runt henne finns alla andra trafikanter som hon nyss sett lemlästade och döda. När Kimberley inser att hon sett in i framtiden ser hon till att stoppa alla bilister bakom henne och på så sätt räddar hon deras liv. Men frågan är om det är så lätt att förhindra döden, kanske är det så att döden själv bestämmer när ett liv ska avslutas? Åldersgräns 15 år. Sänds i 16:9-format.

01:30 Full-court miracle
Amerikanskt drama från 2003. Det judiska basketlaget The Lions behöver all hjälp de kan få för att äntligen börja vinna några av sina matcher. De ser räddningen i den nye coachen Lamont Carr. Sänds i 16:9-format.

03:25 Finding John Christmas
Amerikanskt drama från 2003. Efter att ha räddat många liv i en brand försvinner den forne brandmannen Frank McAllister från Chicago. Hans identitet förblir ett mysterium för invånarna i staden men intresset för honom är stort och det dröjer inte länge förrän en lokaltidning erbjuder en belöning till den som kan identifiera och lokalisera honom. Bland dem som vill hitta Frank finns sjuksköterskan Kathleen som misstänker att den mystiske brandmannen är hennes bror som försvann 25 år tidigare.


TV4 Plus

12:00 Min vän Charlotte
Amerikansk familjekomedi från 2006. Svenskt tal. När griskultingen Wilbur föds räddas han från döden av Fanny, dotter på gården. Wilbur får bo i grannens lada där han blir vän med spindeln Charlotte. Men det finns ett problem, eftersom Wilbur är född på våren är det stor risk att han aldrig får uppleva vintern. När Wilbur får veta det blir han förtvivlad men Charlotte lovar honom att han ska få uppleva snön och hon är beredd att göra vad som krävs för att rädda Wilburs liv. Barntillåten. Sänds i 16:9-format.

13:45 Air Bud - vilken lirare
Amerikansk komedi från 1997. När tolvårige Josh Framm flyttar till en ny stad känner han sig ensam, han har inga vänner och är för blyg för att söka till skolans basketlag. Han tränar i stället basket ensam på en övergiven plan, där han blir vän med en bortsprungen hund, Buddy. Josh blir förbluffad när han inser att Buddy också älskar basket, att han spelar basket och är bra. Josh lyckas till slut komma med i skollaget och Buddy blir lagets maskot. De blir lagets stjärnor. Men när Buddys tidigare ägare får reda på att han är en stor stjärna vill han ha tillbaka honom. Åldersgräns 7 år.

15:30 Air Bud - fotbollsfarsan
Amerikansk komedi från 2001. Josh upptäcker att hunden Air Bud besitter en annorlunda talang, han har en otrolig bollkänsla. Josh och Air Bud anmäler sig till det lokala fotbollslaget och där träffar Josh en flicka som han blir förälskad i. Även Air Bud träffar en partner och snart har de fått ett helt fotbollslag av valpar. Air Bud får det slitsamt med fotbollsmatcherna och kampen mot elaka hundfångare som vill ta de små valparna. Åldersgräns 7 år.

17:00 Ice age 2
Amerikansk animerad familjekomedi från 2006. Istiden lider mot sitt slut och Manny, Sid och Diego njuter av fördelarna med en smältande värld. Men så upptäcker de tre att den smältande isen kommer att svämma över deras dal. Nu måste de varna alla andra samtidigt som de måste komma på ett sätta att undkomma vattenmassorna. Åldersgräns 7 år.

22:00 Uppdraget
Amerikansk action från 2003 med Al Pacino och Colin Farrell. James Clayton är en av de bästa i den nya gruppen av CIA-rekryter. Hans intelligens och okonventionella attityd drar till sig CIA-veteranen Walter Burkes intresse. Burke hjälper Clayton genom den tuffa utbildningen och han stiger snabbt i graderna. När Burke anser att Clayton är redo ger han honom ett specialuppdrag, att ta reda på och förinta en misstänkt infiltratör som finns inom organisationen. Men det blir ett uppdrag som är mycket farligare än vad Burke och Clayton någonsin kunnat föreställa sig. Sänds i 16:9-format.

00:05 Dark water
Amerikansk rysare från 2006 med Jennifer Connelly. Dahlia Williams bestämmer sig för att börja om på nytt när hon separerar från sin man. Tillsammans med sin dotter Ceci flyttar hon till ett nytt hus och börjar ett nytt jobb. Hon är fast besluten att sätta sin dotter i första rummet. Men när hennes före detta man drar in Dahlia i en vårdnadstvist börjar konstiga saker hända i huset och ångestfyllda situationer uppstår. Dahlia misstänker att någon spelar henne ett spratt och hon försöker ta reda på vem som ligger bakom det. Åldersgräns 15 år. Sänds i 16:9-format.

01:55 Katastroflarm
Amerikansk actionthriller från 1974 med Charlton Heston. När flight 409 är på väg från Washington till Los Angeles händer det som inte får hända. Planet krockar med ett mindre plan och kaptenen skadas och andrepiloten omkommer. Nu måste förste stewarden ta över rodret och försöka hålla det i luften tills de på något sätt kan hitta någan annan pilot ombord som kan landa planet. Sänds i 16:9-format.


TV400

20:05 King Arthur
Amerikanskt/Brittiskt drama från 2004 med Clive Owen och Mads Mikkelsen. Den motsträvige Arthur har bara en önskan, att få lämna Britannien och återvända till Rom. Men innan han kan återvända har han ett sista uppdrag att utföra och han kallar samman sina riddare kring det runda bordet, Lancelot, Galahad, Bors, Tristan och Gawain. De kommer fram till att nu när Romariket inte längre har sitt grepp om Britannien behöver landet en ny ledare. En kung som kan leda Britannien in i den nya tidsera. Med hjälp av trollkarlen Merlin och den vackra Guinevere vid sin sida måste Arthur hitta styrkan att ändra historiens gång. Tillåten från 11 år. Sänds i 16:9-format.

22:25 Primeval
Amerikansk thriller från 2007 med Brook Langton och Dominic Purcell. Ett nyhetsteam skickas till Burundi för att fånga en legendarisk sex meter lång krokodil. De beger sig djupt in i Afrikas mörkaste djungel för att jaga rätt på sitt byte, men deras svåra uppgift blir potentiellt dödlig när det visar sig att krokodilen också är på jakt. Sänds i 16:9-format.

00:20 Congo
Amerikanskt actiondrama från 1995 med Laura Linney. En afrikansk bergsgorilla har fått lära sig teckenspråk av en forskare. Nu ska gorillan föras tillbaka till djungeln, och under detta arbete möter forskarna ett gäng skurkar som är ute efter ett gömställe med diamanter. Från 15 år. Sänds i 16:9-format.

Lördagen den 2 januari

TV4

15:50 Liftarens guide till galaxen
Brittisk komedi från 2005 med Martin Freeman och Mos Def. Alla har dåliga dagar men för Arthur Dent blir den här dagen den värsta i hans liv och hans sista på jorden. Han får plötsligt veta av sin vän, Ford, som visar sig vara en utomjording, att planeten är på väg att förgöras. De ger sig av från jorden strax innan den exploderar till en annan galax. Tillsammans med galaxens president Beeblebrox, den vackra Trillian och den depressiva roboten Marvin ger de sig ut på jakt efter meningen med livet. Åldersgräns 11 år. Sänds i 16:9-format.

21:25 Star Wars: Episod II - klonerna anfaller
Amerikansk science fiction från 2002. Tio år efter Phantom menace hotade planeten Naboo. Efter ett mordförsök på den nyblivna senatorn Padmé Amidala, åker Obi-Wan Kenobi och hans lärjunge Anakin Skywalker iväg för att leta upp lönnmördaren. Innan hon hinner ge dem information om uppdraget blir hon dödad. De två Jedikrigarna skickas iväg på var sitt uppdrag, Anakin till Naboo tillsammans med Padmé och Obi-Wan till planeten Kamino för att fortsätta att undersöka mordförsöket. Vad han inte vet är att det finns ett samband mellan en separatiströrelse som vill splittra republiken och försöket att mörda Padmé. Åldersgräns 11 år.

00:25 Wild things
Amerikansk dramathriller från 1998 med Matt Dillon, Denise Richards och Neve Campbell. Läraren Sam Lombardo får sitt liv raserat när eleverna Kelly van Ryan och Suzie Toller anklagar honom för våldtäkt. Under rättegången kommer det dock fram att flickorna ljugit och de tar tillbaka sina anklagelser. Men när polisen Ray börjar gräva djupare i fallet inser han att allt inte är som det ser ut att vara och frågan är vem som lurar vem. Sänds i 16:9-format.

02:30 Ond förnimmelse
Amerikansk thriller från 2001 med John Mellencamp. Joe McCormack är fotograf och jobbar åt polisen med att fotografera mordoffer. På sin fritid har han svårt att släppa jobbet och plågas av hemska minnesbilder av de offer han fotograferat. När Joe möter den synska Laura, som är dövstum, blir han förälskad. När en seriemördare börjar härja får Laura förnimmelser av de hemska morden och både hon och Joe blir involverade i jakten på mördaren. Åldersgräns 15 år.

TV4 Plus

13:25 Amanda
Amerikanskt drama från 1996 med Kieran Culkin. Ända sedan Biddle Farnsworth föll av sin häst på sina föräldrars ranch har han varit tillbakadragen och ängslig. Medan hans far och bror arbetar med familjens hästar varje dag vägrar Biddle att ha något med hästarna att göra. Men när en hovslagare kommer för att jobba på gården förändras allt. Han har med sig hästen Amanda som har ett stort hjärta och nästan magiska krafter. Biddle och Amanda utvecklar en udda vänskap som för alltid kommer att påverka Biddles liv.

14:55 Föräldrafällan
Amerikansk familjekomedi från 1998 med Lindsay Lohan och Dennis Quaid. Tvillingarna Hallie och Annie separerades vid födseln när deras föräldrar skilde sig och behöll var sitt barn. Men så blir de båda ivägskickade till samma sommarläger och när de träffas inser de att de är syskon. Eftersom Hallie aldrig haft någon pappa och Annie inte någon mamma bestämmer de sig för att byta förälder och samtidigt försöka få sina föräldrar att bli tillsammans igen. Barntillåten. Sänds i 16:9-format.

17:10 Hem dyra hem
Amerikansk komedi från 1986 med Tom Hanks och Shelley Long. När Walter och Anna köper sitt drömhus tycks deras lycka gjord. Men begreppet vrakpris får en ny innebörd när de flyttar in och upptäcker att huset är fallfärdigt. Elledningar går sönder, vatten svämmar in i huset och i takt med att hantverkarna avlöser varandra går Walter och Anna mot ekonomisk bankrutt. Från 7 år. Sänds i 16:9-format.

18:45 Casanova
Amerikanskt romantiskt drama från 2005 med Heath Ledger. Casanova är en legendarisk kvinnotjusare som förtrollar alla kvinnor som kommer i hans väg. När han träffar den vackra Francesca är det första gången någon avvisar honom. Casanova vägrar ge upp och försöker med både list och lurendrejeri komma nära henne. Men det är ett farligt spel han spelar och han riskerar både sitt liv och sitt rykte i jakten på den sanna kärleken. Barntillåten.
21:00 Nionde kompaniet
Svensk komedi från 1987. Om några unga grabbar som under sin kämpiga tid i lumpen kommer på en lysande affärsidé om hur man bäst utnyttjar militärens resurser. De startar ett företag som gör den ena lysande affären efter den andra och verksamheten växer mycket snabbt. Eftersom regementet har åtta kompanier så döper de det nya företaget till Nionde kompaniet. Åldersgräns 7 år.

22:55 The queen of Sheba's pearls
Svenskt drama från 2004 med Helena Bergström. År 1944, samma år som Jack fyllde åtta år, begravde han sin mamma. När han firar sin sextonårsdag dör kungen och på hans födelsedagsmottagning dyker en vacker hemlighetsfull kvinna, som liknar Jacks mamma, upp. Hennes ankomst vänder upp och ner på Jacks och hans familjs tillvaro och den ofrånkomliga frågan dyker upp, finns det ett liv efter döden? Åldersgräns 7 år . Sänds i 16:9-format.

01:15 Haveriplats: Bermudatriangeln
Amerikanskt drama från 1977 med Jack Lemmon. Philip Stevens är en multimiljonär som hela livet samlat på konst. Han beslutar sig för att donera sin samling och sitt palats i Florida som museum till allmänheten. Till öppningen ska han flyga ett antal konstsamlare, sponsorer och kritiker till museet i sitt privata jetplan som också kommer att frakta ovärderliga konstföremål. Samtidigt som förberedelserna för flygningen pågår, planerar tre skurkar att kapa planet med den värdefulla lasten. Sänds i 16:9-format.


TV400

20:05 American pie
Amerikansk komedi från 1999 med Jason Biggs. Jim går sitt sista år på high school. Han plågas av den kommande examen minst lika mycket som det faktum att han fortfarande är oskuld. Det enda som gör situationen någorlunda uthärdlig är att han befinner sig i samma situation som de flesta av sina kompisar. Jim och vännerna Kevin, Finch och Oz bestämmer sig för att sluta en pakt. De ska, innan examen, bli av med sina oskulder. Definitivt inte mot betalning utan enbart tack vare sin egen manliga oemotståndlighet. Barntillåten. Sänds i 16:9-format.

21:55 The animal
Amerikansk komedi från 2001 med Rob Schneider. Marvins högsta dröm är att bli polis men har inte riktigt vad som krävs fysiskt för att kunna uppfylla drömmen. Han arbetar trots det som polisaspirant och en sen kväll när han åker iväg på ett larm råkar han ut för en bilolycka. Marvin räddas av den excentriske doktor Wilder som lappar ihop Marvin med delar från djur. Plötsligt har Marvins klena uppenbarelse förvandlats till ett muskelberg och nu möts han av respekt från sina kollegor. Allt går som på räls för Marvin men plötsligt tar de djuriska instinkterna över vid helt fel tidpunkter. Åldersgräns 11 år. Sänds i 16:9-format.

23:35 Stuck in the suburbs
Amerikansk komedi från 2004. Brittany Aarons är en 14-årig tjej som är förälskad i tonårsidolen Jordan Cahill. Brittany tycker att hennes eget normala liv är tråkigt och letar efter något som kan göra hennes vardag roligare. Hon blir vän med den nyinflyttade flickan Natasha och de båda får chansen att vara statister i Jordans musikvideo. Av ren olyckshändelse förväxlar Brittany sin mobiltelefon med popstjärnans och hennes liv blir aldrig detsamma igen. Sänds i 16:9-format.

01:10 Mad hot ballroom
Amerikansk musikdokumentär från 2005. Här har man följt elvaåringar på olika skolor runt om New York som får lära sig ballroom dans för att delta i en danstävling. Barnen går mottvilligt med på att delta men under resans gång förändras både deras inställning och de själva. Filmen ger en unik inblick i de enorma kulturella skillnader som finns i New York. Sänds i 16:9-format.

Söndagen den 3 januari

TV4

15:05 Stormbreaker
Brittiskt drama från 2006. Alex Rider är föräldralös och bor tillsammans med sin farbror i London. När hans farbror dör i en bilolycka får Alex veta att han var hemlig agent och att han var miljonären Sayle på spåren. Sayle utger sig för att vara en god människa och har erbjudit sig att skänka en dator till varje skola i landet. Alex inser att Sayle inte alls är den välgörare han utger sig för att vara och han bestämmer sig för att fullfölja sin farbrors uppdrag, att stoppa Sayle. Åldersgräns 11 år. Sänds i 16:9-format.

21:25 Star Wars: Episod III - mörkrets hämnd
Amerikansk science fiction från 2005. Klonkriget rasar i galaxen och republiken kämpar hårt mot greve Dooku och hans arméer av stridsrobotar. Samtidigt kidnappar en flotta under ledning av general Grievous överkansler Palpatine. Jediriddarna Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi skickas iväg för att rädda den kidnappade kanslern. Deras jakt leder dem till en sista strid med greve Dooku. En tid av inre oroligheter tar sin början och Anakin slits mellan den mörka och den ljusa sidan och han blir lockad av löften om makt och kunskap frågan är om den mörka sidan kan få honom på sin sida. Åldersgräns 11 år.

00:25 Racerproffset Dale Earnhardt
Amerikansk film från 2004. Om den legendariske rallyföraren Dale Earnhardt. Han växte upp i USA med sin far Ralph som försörjde sig som rallyförare. Ralph hade storslagna planer för sin son så när Dale hoppade av skolan för att bli rallyförare på heltid fick han sin fars fulla stöd. Dale hade en aggressiv stil på banan, vilket gav honom många fans men även flera rivaler. 2001 omkom han, 49 år gammal, i speedwaytävlingen Daytona 500. Sänds i 16:9-format.

02:10 Without a paddle
Amerikansk dramakomedi från 2004. När de fyra killarna Dan, Jerry, Tom och Billy var unga pojkar drömde de om att hitta en skatt som gömts av några legendariska rånare. Flera år senare när de möts igen på Billys begravning, bestämmer sig Dan, Jerry och Tom för att hylla den döde vännen genom att försöka hitta skatten. De beger sig ut i vildmarken i en kanot men saker och ting går snabbt fel. När de möter den råbarkade vildmarksäventyraren Del Knox har de inget annat val än att förlita sig på honom för att överleva. Åldersgräns 7 år. Sänds i 16:9-format.

TV4 Plus

15:30 Roxanne
Amerikansk komedi från 1987 med Steve Martin. C D Bales är brandchef med en extremt lång näsa. När Roxanne flyttar in i staden blir C D genast förälskad men hans känslor är inte besvarade. Roxanne faller för den stilige Chris. När Chris behöver hjälp med uppvaktningen av Roxanne vänder han sig till C D som trots sina känslor ställer upp. Han författar underbara kärleksbrev och Roxannes känslor för Chris blir allt starkare. Men frågan är om det är Chris eller breven Roxanne blivit förälskad i.

18:50 Ondskan
Svenskt drama från 2003 med Andreas Wilson. Baserad på en roman av Jan Guillou. Erik blir relegerad från sin skola efter att ha varit i slagsmål och hans föräldrar bestämmer sig för att sätta Erik i en privat internatskola. Men på skolan är ondska satt i system. Här är det de äldre eleverna som styr och förtrycker de yngre eleverna, något Erik vägrar acceptera. För Erik handlar det om att överleva och att inte låta sig knäckas. Han hittar vänskapen hos sin rumskamrat Pierre men frågan är om Erik kommer att lyckas stå emot de äldre elevernas tyranni. Åldersgräns 11 år.

21:00 Collateral
Amerikansk thriller från 2004 med Jamie Foxx och Tom Cruise. Taxichauffören Max lever ett stillsamt liv men när han plockar upp Vincent i sin bil förändras allt. Vincent övertalar Max att köra honom till fem olika adresser och redan vid det första stoppet får Max en chock när han inser att Vincent just dödat en man. Vincent tvingar Max att fortsätta till nästa adress där han skjuter ytterligare tre män. Snart jagas de båda männen av både FBI och polisen och de två blir beroende av varandra på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig. Åldersgräns 15 år.

TV400

20:05 Bandits
Amerikansk komedi från 2001 med Billy Bob Thornton och Bruce Willis. De två fångarna Joe Blake och Terry Collins bryter sig ut från fängelset och ger sig iväg på en rånarturné. Deras framfart uppmärksammas i ett tv-program om amerikanska brottslingar. När den uttråkade hemmafrun Kate Wheeler bestämmer sig för att rymma hemifrån hamnar hon i händerna på rånarna. Både Joe och Terry förälskar sig i Kate och det blir en kamp mellan de två om att vinna hennes hjärta. Sänds i 16:9-format.

22:30 Före detta fruars klubb
Amerikansk dramakomedi från 1996 med Bette Midler, Goldie Hawn och Diane Keaton. När tre medelålders fruar blir dumpade av sina välbärgade, framgångsrika män till förmån för tre betydligt yngre kvinnor väcks deras hämndlystnad. Eftersom de anser att de varit delaktiga i männens framgång är de fast beslutna att ta tillbaka det som rimligen tillhör dem och hämnden blir ljuv. Åldersgräns 7 år. Sänds i 16:9-format.

00:35 The honeymooners
Amerikansk komedi från 2006 med Cedric the Entertainer. Ralph och hans bästa vän Ed jobbar som busschaufförer i New York och de har alltid nya idéer för att få sina knappa besparingar att växa på ett snabbt och enkelt sätt. När de och deras familjer tillsammans har sparat nog till att köpa ett delat hus bestämmer sig Ralph för att genomföra ännu en av sina galna planer. Men i stället för att få pengarna att växa förlorar han allt och äktenskapet hamnar i kris. För att komma på banan igen krävs det att Ralph visar all sin viljestyrka och kärlek för Alice. Åldersgräns 15 år. Sänds i 16:9-format.