Nytt för i sommar är mysreality-serien Hem till Tyringe som skildrar vardagen i helt vanlig sydsvensk småstad. Här har ortsbefolkningen inte flytt småstaden för att förverkliga sina drömmar, utan valt att stanna kvar tack vare den starka kärleken till hemorten.

Somrig mat med Tina

Nyhetsmorgons sommaruppställning innehåller några i sammanhanget nya profiler som till exempel Anders och Martin Timell, Laila Bagge Walhgren, Pär Lernström, Johanna Koljonen och Paolo Roberto.

Somrig mat och soliga minnen står på menyn när Tinas sommarkök är tillbaka i TV4. I varsitt program bjuder Lill-Babs, Johan Glans, Robert Aschberg och Pernilla Wiberg in Tina Nordström till sin egna sommarpärla. Mer sommarmys blir det i årets Sommar med Ernst där Kirchsteiger förvandlar en gammal kraftstation mitt i de värmländska skogarna till ett idylliskt sommarboende.

Fotbolls-EM med mer studiotid än någonsin

Fyra års väntan är över. Den 8 juni inleds sommarens stora idrottsfest - fotbolls-EM i Polen och Ukraina. TV4:s kanaler sänder 18 av 31 matcher, med mer studiotid än någonsin.

Direkt från Liseberg bjuder Lotta Engberg på massor av musik, underhållning och allsång för hela familjen i Lotta på Liseberg. Även Gry Forssell och Agneta Sjödin bjussar på underhållning i Sommarkrysset där de turas om att leda programmet som bjuder på lagom kluriga kryss, aktuella artister och massor med sommarkänsla.

Och mycket mycket mer. Glad sommar!