Vilken typ av program kommer TV12 att innehålla?

TV12 kommer att satsa stort på en supersportweekend medan kanalen kommer att ägna vardagarna åt de bredare ämnena inom livsstil som sport, hälsa, motor, resa, bygg och mat. Egenproducerade program kommer att vara något som man kommer att se mer av i kanalen.

Vilken typ av sport kommer TV12 att innehålla?

Zlatans matcher i franska ligan och den italienska ligan Serie A är huvudingredienser i vår superweekend. Vi ramar in matcherna med Sportcentralen som leds av Anna Brolin och fotbollsprogrammet Club Calcio med några av Sveriges bästa sportjournalister, Jesper Hussfelt och Tomas Nordahl. Även travet sänds varje dag i TV12 (se mer information här) tillsammans med matcher från Superettan. För övriga sporträttigheter, se tabellen ovan.

Vad händer med TV4 Sport och TV4 Sport Xtra?

TV4 Sport blir en renodlad sportkanal. Där kan du som tittare se direktsänd toppidrott, visningsrätter för några av världens bästa fotbollsligor och svenska ligorna. Det bästa av Superettan, Holländska ligan, Franska ligan, Damallsvenskan, Superligan i innebandy, handboll, U21, friidrott. Kanalen och varumärket TV4 Sport Xtra kommer att avvecklas.

Hur kan jag se Superettan?

Veckans utvalda match visas i TV12, primärt söndagar 1800-2030, totalt över säsongen (april-oktober) visas upp till 60 matcher, en del på även på fredagar och lördagar. Totalt ska vi visa upp till 60 matcher i TV12 under hela säsongen, april-oktober. TV4 Sport kommer att visa ca 60 matcher för att ge en bra bevakning av Superettan.

Hur ser jag alla Serie A-matcher?

TV12 visar tre till fem Serie A-matcher per helg när det är full omgång. Den eller de matcher som krockar med PSG-matcher i TV12 visas då i TV4 Sport. När Serie A har utbrutna matcher på vardagar sänds de i så stor utsträckning och i mån av tid i tablån på TV4 Sport. På TV4 Play Premium visas ännu fler Serie A-matcher.

Varför är travet utspritt på så många kanaler?

Travet sänds i huvudsak i TV12. Ibland sänds extra V75 på TV4 Sport. V65 Direkt och lunchsändningen på söndagen sänds alltid på TV4 Sport. Läs mer om travsändningarna här >>>

Var visas serierna som tidigare visades på TV4 Sport?

De allra flesta serierna som fanns på TV4 Sport visas nu på TV12 nattetid. Dock så har repriserna av nattvisningar på dagen tagits bort, där visar TV12 nu helt nya program.

Kommer nya TV4 Sport att sändas i HD-kvalitet precis som TV4 Sport Xtra gör idag?

Ja, TV4 sänder ut den i HD. Sen är det upp till varje distributör att välja hur den ska visas. Hos vissa distributörer kommer man även framöver att ha möjlighet att ta emot TV4 Sport i HD-kvalitet.

Hur fördelas sporten mellan TV12 och nya TV4 Sport?

Zlatans PSG-matcher flyttar från TV4 Sport till Tv12. Dessutom visas veckans match från Superettan i TV12, resten visas i Superettans huvudkanal, TV4 Sport.

För en översikt över vilken sport som visas var, se tabellen högts upp i denna artikel.

Läs mer om TV12 >>

Läs mer om nya TV4 Sport >>