Fördelen med allt regn och rusk är att man med gott samvete kan stanna inomhus, tända några ljus, krypa upp i soffan med en filt och bara mysa. Personligen så sitter jag gärna och bläddrar i inredningstidningar och kataloger för det är nu alla härliga höstnyheter kommer ut.

Höstens trender går från det minimalistiska mot det mer hemtrevliga och ombonade. Det märks bland annat på trendutsällningen Formex som i år hade temat Celebrating Traditions. Där dominerade bland annat härliga färger som lila, svart/vitt och silver tillsammans med hantverk och naturinspirerade produkter.
Citatet "Allt är tillåtet så länge det är personligt!" från Ikeas trendrapport tycker jag sammanfattar höstens trend på ett klockrent sätt. Det gör exempelvis inget att man blandar gammalt och nytt eller har flera olika träsorter i samma rum, så länge det känns rätt för personen som bor där.

I år kommer jag att gå mot strömmen och ha kvar det minimalistiska. Är det ett desperat försök från min sida att vara unik? Nej, det är snarare så att jag trivs väldigt bra med att ha det minimalistiskt här hemma.
Det är nämligen hemtrevligt för mig. Trots att man har få saker framme så tycker inte jag att hemmet blir opersonligt för det. Tillsammans med mycket växter, textiler och att man har en tanke bakom sakerna som får stå framme så kan hemmet se personligt ut ändå.

Claes Blom som är chefredaktör för Sköna hem säger "Hemtrevligt kan se ut på många sätt. Avskalat, klassiskt, supermodernt, antikt eller etnoinspirerat.
Det hemtrevliga kommer fram genom att den som bor där har valt just det som hon eller han verkligen känner harmoni med" och jag kan inte annat än hålla med honom.