Snaps på malört
Ingredienser:
8 torkade malörtskvistar
70 cl brännvin special
4 sockerbitar

Gör så här:
Låt kvistarna dra i spriten under ett par veckor. Sila bort kvistarna i ett kaffefilter. Lägg i sockerbitarna. Om smaken känns för kraftig, späd med mer sprit.

Byt gärna ut den torkade örten mot färsk. Tryck då ner färska malörtskvistar i brännvin och låt stå i en vecka. Detta blir en essens som du sedan späder med brännvin efter tycke och smak. Snapsen vinner på att lagras.

Citronsnaps
Ingredienser:
70 cl brännvin
3 citroner
2 msk vit sirap eller sockerlag

Tvätta citronerna ordentligt i kallt vatten. Riv sedan skalet på ett rivjärn, bara det gula ska med. Lägg det rivna citronskalet i brännvinet och låt stå i två dygn.
Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort citronskalen.

Vanilj- och apelsinsnaps
Ingredienser:
70 cl brännvin
1 vaniljstång
2 apelsiner
2 msk vit sirap

Tvätta apelsinerna ordentligt i kallt vatten. Riv sedan skalet på ett rivjärn, bara det orangea ska med. Dela och skrapa ur vaniljstången.
Lägg det rivna apelsinskalet och vaniljstången ( både stång och skrapet) i brännvinet och låt stå i två dygn.
Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort apelsinskalen och vaniljstången.

Rönnbärssnaps
Ingredienser:
Rönnbär
Brännvin

Lägg rönnbär i frysen över natten. Lägg sen de frostnypna rönnbären i en glasburk. Fyll på brännvin till hälften och låt stå i 4 dagar. Detta blir en essens som sedan späds efter tycke och smak. För en rundare smak tillsätt 1-2 msk honung och skaka tills den löst sig. Snapsen vinner på att lagras, åtminstone i några månader.