En riktig uppesittarkväll - och natt - blir det den 16 januari, när TV11 sänder direkt från Golden globe awards på Beverly Hilton Hotel i Kalifornien, USA.

Serier kända från TV4

Bland de nominerade bidragen hittar du serier du kan njuta av i TV4:s kanaler. Populära serien Glee, som sänds i TV11, är nominerad i kategorin bästa komedi- eller musikal-tv-serie. I genren komedi- och musikalserier finns också Tina Fey och Alec Baldwin med som är nominerade för bästa skådespelarinsatser, båda i 30 Rock, som sänds i TV4 Komedi.

Nominerad i samma kategori är dessutom Zooey Deschanel, som spelar i New girl - en serie som har premiär på TV4 24 februari.

Mirelle Enos som spelar i kriminalserien The killing, med bland andra svenska stjärnskottet Joel Kinnaman, kan få pris i kategorin bästa skådespelerska i en drama-tv-serie.

Sarkastiskt med Ricky Gervais

För tredje året i rad programleds den direktsända galan av brittiska komikern, producenten, skådespelaren, manusförfattaren och regissören Ricky Gervais, känd från bland annat brittiska The office och filmen Ghost town.

För många är det en glad nyhet att Ricky är tillbaka medan andra tycker att han gick för hårt åt vissa celebriteter när han skämtade kring de nominerade under förra årets gala.

GOLDEN GLOBE AWARDS 2012 sänds live den 16 januari i TV11 kl 02:00 samt repriseras den 18 januari i TV11 kl 21:00.

Några av övriga nominerade:

Bästa kvinnliga skådespelerska – dramafilm

Glenn Close i Albert Nobbs
Viola Davis i The help
Rooney Mara i The girl with the dragon tattoo
Meryl Streep i The iron lady
Tilda Swinton i We need to talk about Kevin

Bästa manliga skådespelare – dramafilm

George Clooney i The Descendants
Leonardo Di Caprio i J. Edgar
Michael Fassbender i Shame
Ryan Gosling i The ides of March
Brad Pitt i Moneyball