I höst är det hal is och slipade skridskor som gäller för de stjärnor som ska isdansa inför hela svenska folket. TV4:s nya storsatsning Stjärnor på is leds av radarparet från Idol 2007: Carolina Gynning och Carina Berg.

- Det känns fantastiskt roligt att vi lyckas återförena succéparet Gynning och Berg i vår stora nya lördagsunderhållning i höst, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

I programmet får stjärnorna lära sig konståkning tillsammans med professionella konståkare. Ett efter ett slås paren ut till bara ett vinnande par återstår vid säsongens slut.

- Det känns skitkul att vara tillbaka på TV4 igen. Jag har saknat Berg jättemycket! Nu är bimbon och prettot tillbaka - den här gången på is, säger Carolina Gynning.

- Det är ett helt oemotståndligt koncept att man i samma program kan få se kända personer blöda och briljera. Och jag har haft det så stilla och harmoniskt nu ett tag att det är nog bra för världsbalansen att jag hoppar på cirkus Gynning igen. Gynning och Bergs återtåg - det känns underbart, säger Carina Berg.

Svenska Stjärnor på is sänds under hösten 2008.

Dancing on Ice har varit en framgångssaga i länder som Storbritannien, Australien, Tyskland, Italien, Belgien och Norge. Ursprungligen är det ett brittiskt tv-program där kändisar och deras professionella partners framträder i olika konståkningsnummer på is framför en domarpanel.

Externa länkar: (Obs: Innehåller en del starka bilder)
Gaynor Faye och Daniel Whiston vann den första omgången i England

Kolla in Dorthe Skappels uppmärksammade fall i norska versionen