Inbjudande entré

Oavsett om det är du som kommer hem efter en lång dag på jobbet eller dina besökare som knackar på dörren så är en inbjudande och varm entré som en välkomnande famn. Se över din farstukvist om du bor i hus och hallen om du bor i lägenhet. Har du blommor ute kan det vara värt att byta dem till några lite mer tåliga. Kolla så att belysningen fungerar som den ska. En lykta på trappen eller kanske en krans på dörren skulle passa hos dig?
Lulu Carters krönika: Så får du höstfint hemma>>

Trädgård

Gå en runda i trädgården och fixa det som behövs inför kommande årstid. Kratta, beskär och plantera om. Ta hjälp av någon på närmaste handelsträdgård och hör efter vilka växter som klarar kyligare tider. Sätta vårlökar redan nu? Ja, det är faktiskt hög tid. Läs mer om vad du kan pyssla med i trädgården under september månad.

Ljus

Det blir bara mörkare och mörkare nu. Därför passar det fint att plocka fram stearinljusen, veden till öppna spisen och byta en lampskärm eller två. Allt för att skapa dina egna ljusglimtar.
BILDEXTRA: Stiliga lampor>>

Färgbyte

Vi byter årstid och då är det skönt att byta gardiner, mattor, dukar och kanske ett par kuddar i soffan för att få förnyelse. Hösten får oss ofta att tänka i mustiga färger. Välj din favorit och gör den till en accentfärg i inredningen. Ut med sommaren in med hösten.
Färgsprakande Formex inspirerar>> BILDEXTRA: Kuddnyheter i höst>>

Pynt

Pumpor, kastanjer, rönnbär, nypon och löv kan bli fina dekorationer och pynt till farstukvisten eller hallen. Höstarrangera i kruka, fat eller vaser. Du kan även använda höstens naturliga pynt och göra en höstkrans till dörren.
I bloggen Blomsterverkstad får du gör det själv-tips på hur du binder en krans>>

Höststäda

Trist? Javisst! Men riktigt skönt när det är klart. Putsa fönster, skaka av mattorna och vädra ut. Sedan är det bara att välkomna hösten med allt vad den har att erbjuda!
Vid dåligt väder kan du pyssla med dessa sju hemmatips>>

Duka upp

Hösten är en perfekt tid för snygga dukningar. Speciellt då naturen erbjuder alltifrån rönnbär och löv till kvistar och kastanjer. Inspireras av naturen och duka upp med levande ljus och härliga färger.