Fredag den 29 januari

TV4

02:30 Not another teen movie
Amerikansk komedi från 2001 med Jaime Pressly. På John Hughes High School finns alla personligheter och stereotyper som klassiska high school-filmer innehåller. Den snygge sportkillen, den läckra, men elaka tjejen och skolans töntar möts i korridorerna. Åldersgräns 11 år. Sänds i 16:9-format.

TV4 Plus

02:35 Bruno
Amerikanskt drama från 2000 med Shirley MacLaine, Alex D Linz och Gary Sinise. I stadsdelen Queens i New York bor Bruno med sin mamma. Ingen av dem känner sig välkomna i samhället. Bruno blir retad i skolan för att hans mamma lider av kraftig övervikt. Hans tröst är hans enda vän i skolan, Shawniqua, och genom deras vänskap försöker Bruno lära sig att det går att vara annorlunda i omgivningens ögon och samtidigt ha självrespekt.

Lördag 30 januari

TV4

21:25 Number 23
Amerikansk thriller från 2007 med Jim Carrey. När Walter Sparrows fru köper en bok om mordmysterier som alla kretsar kring nummer 23 blir Walter fängslad av historien. Han drömmer om dem och noterar att vissa delar av hans liv kan tolkas i boken. Walter bestämmer sig för att söka efter författaren och snart inser han att boken förutser allvarliga faror, för hans liv som han aldrig någonsin kunnat föreställa sig. Åldersgräns 15 år. Programmet sänds i HD-upplösning i TV4 HD.

23:30 Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren
Amerikansk rysare från 1998 med Jennifer Love Hewitt och Freddie Prinze Jr. Julie James har lyckats återgå till sitt liv på college, två år efter sommaren då hon och hennes vänner låg bakom en olycka som tog livet av en man. Hon plågas fortfarande av minnena av händelsen och när hennes rumskamrat Karla vinner en resa till Bahamas ser Julie det som en chans att äntligen få slappna av. Väl på plats upptäcker hon att en man från det förflutna följt efter henne till ön och det verkar inte bli någon lugn semester. Åldersgräns 15 år. Sänds i 16:9-format.

01:35 Blood in blood out
Amerikanskt kriminaldrama från 1992 med Benjamin Bratt, Jesse Borrego och Damian Chapa. De två halvbröderna Paco och Cruz växer upp tillsammans med sin kusin Miklo i Los Angeles våldsamma gängvärld. Men en uppskakande händelse gör att deras vägar skiljs åt. Miklo hamnar på San Quentin-fängelset, och Cruz lyckas slå igenom som konstnär men hans heroinmissbruk får honom på fall. Paco blir polis och narkotikabekämpare. Men deras blodsband väver samman deras livsöden mot deras egen vilja. Åldersgräns 15 år.


TV4 Plus

20:00 Kissing a fool
Amerikansk romantisk komedi från 1998 med David Schwimmer. Jay och Max har varit vänner sedan barnsben men de är varandras motsatser. Max älskar att festa och träffa många kvinnor medan Jay söker efter någon att dela sitt liv med. Han trodde han träffat kvinnan i sitt liv när han mötte Natasha men hon dumpade honom, något han inte kommit över. När Jay introducerar Sam för Max blir de två blixtförälskade och de förlovar sig omgående. När Max ber Jay att testa om Sam kommer att vara trogen och ber honom att försöka förföra henne vägrar Jay. Men snart är han ändå involverad med Sam.

22:00 Beck - Hämndens pris
Svensk thriller från 2001 med Peter Haber och Mikael Persbrandt. En sen natt stannar en polisbil, på en enslig väg, vid en punkterad skåpbil. Poliserna erbjuder två män hjälp med att byta däck. En tredje man stiger ut ur skåpbilen. Han är en omtalad förbrytare som genast blir igenkänd av poliserna. Senare hittas de båda polismännen brutalt avrättade och Martin Beck kopplas in i jakten på mördarna. Hans kollega Gunvald var mycket god vän med en av de mördade och han är beredd att använda vilka metoder som helst för att gripa de skyldiga. Åldersgräns 15 år. Text-tv sid 890. Sänds i 16:9-format.

23:55 Strebern
Amerikansk dramakomedi från 1994 med Tim Robbins och Paul Newman. När Waring Hudsucker, styrelseordförande i Hudsucker industries, begår självmord kommer styrelsen på en jättebra idé om hur de ska tjäna storkovan. De ska tillsätta en idiot till ordförande så att aktiekursen faller till en punkt där styrelsen kan gå in och köpa aktierna billigt. De utser Norville Barnes, som jobbar i postrummet, till styrelseordförande. Men det styrelsen inte räknat med är att Norville ska lyckas som ordförande samtidigt som reportern Amy Archer bestämmer sig för att ta reda på orsaken till att Norville blev ordförande. Sänds i 16:9-format.

02:05 Father Damien
Belgiskt drama från 1999. Baserat på en sann historia. Om den unga belgiska prästen Damien som ensam förändrade livet för de spetälska på ön Molokai i Hawaii.


TV400

20:55 Skruva den som Beckham
Brittisk dramakomedi från 2002 med Keira Knightley. Jess är 18 år och hennes dröm är att bli fotbollsproffs som sin idol David Beckham men hennes indiska föräldrar har helt andra planer för henne. En examen i juridik och äktenskap. När Jess möter Jules får hon en chans att spela med det framgångsrika tjejlaget Hounslow Harriers. Något som till slut tvingar Jess att välja vad som är viktigast för henne, en stor fotbollsturnering eller sin systers bröllop. Barntillåten. Sänds i 16:9-format.

01:45 Enemy at the gates
Amerikanskt krigsdrama från 2001 med Jude Law, Rachel Weisz och Ed Harris. Under andra världskriget drar nazisterna fram i Ryssland och invånarna i Stalingrad förbereder sig för att slåss för sin stad under ledning av Chrusjtjov. Deras bästa vapen är Vassili som är en skicklig krypskytt. Tyskarna sänder sin bästa prickskytt, major Konig, till Stalingrad med hopp om att han ska slå ut Vassili. För Vassili hårdnar trycket och han börjar tvivla på att han kommer att kunna leva upp till de förväntningar folket har på honom. När både Vassili och Danilov förälskar sig i samma kvinna överger Danilov sin bästa vän och nu måste Vassili ensam möta Konig i en katt-och-råtta-lek i en kamp om att överleva. Åldersgräns 15 år. Sänds i 16:9-format.

Söndagen den 31 januari

TV4

21:00 Wallander - Innan frosten
Svensk kriminaldeckare från 2005 med Krister Henriksson, Johanna Sällström och Ola Rapace. Baserad på en roman av Henning Mankell. Polisen Linda Wallander har flyttat till Ystad för att börja jobba på samma polisstation som sin far Kurt. Men Linda hinner knappt börja på sitt nya arbete innan hon blir inblandad i en serie händelser som leder till att en person i hennes närhet försvinner under mystiska omständigheter. Tillåten från 15 år. Programmet sänds i HD-upplösning i TV4 HD.


TV400

17:10 Get a clue
Amerikansk komedi från 2002 med Lindsay Lohan. Lexy är tretton år och skolans modedrottning. Hon har gjort karriär på skolans tidning som skvallerkolumnist och efter att hon har skrivit en artikel om en hemlig romans mellan engelskläraren mr Walker och antropologilärarinnan miss Dawson försvinner mr Walker. Lexy blir rädd för att hennes artikel har något med försvinnandet att göra och bestämmer sig för att lösa mysteriet. Frågan är vem som ligger bakom försvinnandet, kan det vara en före detta flickvän, eller den mystiske hemlöse mannen som bär mr Walkers jacka. Sänds i 16:9-format.

18:50 Wild things
Amerikansk dramathriller från 1998 med Matt Dillon och Denise Richards. Läraren Sam Lombardo får sitt liv raserat när eleverna Kelly van Ryan och Suzie Toller anklagar honom för våldtäkt. Under rättegången kommer det dock fram att flickorna ljugit och de tar tillbaka sina anklagelser. Men när polisen Ray börjar gräva djupare i fallet inser han att allt inte är som det ser ut att vara och frågan är vem som lurar vem. Sänds i 16:9-format.

21:00 Enemy at the gates
Amerikanskt krigsdrama från 2001 med Jude Law och Ed Harris. Under andra världskriget drar nazisterna fram i Ryssland och invånarna i Stalingrad förbereder sig för att slåss för sin stad under ledning av Chrusjtjov. Deras bästa vapen är Vassili som är en skicklig krypskytt. Tyskarna sänder sin bästa prickskytt, major Konig, till Stalingrad med hopp om att han ska slå ut Vassili. För Vassili hårdnar trycket och han börjar tvivla på att han kommer att kunna leva upp till de förväntningar folket har på honom. När både Vassili och Danilov förälskar sig i samma kvinna överger Danilov sin bästa vän och nu måste Vassili ensam möta Konig i en katt-och-råtta-lek i en kamp om att överleva. Åldersgräns 15 år. Sänds i 16:9-format.

01:55 A woman hunted
Kanadensisk thriller från 2003 med Alexandra Paul och Jonathan Higgins. Efter en tid av rehabilitering är Lainie Wheeler på väg att ordna upp sitt stökiga liv. Hon har precis börjat ett nytt jobb som tv-producent, men när hon är på väg hem efter sin första dag går bilen sönder på en enslig väg. Efter en stund kommer en bil och det visar sig vara en av gästerna från hennes tv-show, baseballstjärnan Harry Brewer. Hon följer med honom hem för att ringa bärgning, men vad hon inte vet är att Brewer har baktankar som kommer att tvinga henne att kämpa för sitt liv.
Sänds i 16:9-format.