Tillsammans med kända komiker och tv-personligheter diskuterar, analyserar och tävlar humortrion i ämnena sociala koder och regler vi människor har i vår vardag. Premiär söndagen den 6 juli klockan 20.30.

- Det känns väldigt roligt att kunna krydda sommartablån med en helt ny humorsatsning. Med den här fantastiska trion så kan jag garantera många skratt i sommar, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk .

Det sociala spelet är ett studioprogram där programledaren David Hellenius varje vecka håller koll på två lag bestående av lagledarna Christine Meltzer och Felix Herngren , plus ytterligare en välkänd komiker eller tv-personlighet i respektive lag. Genom att ljuga, argumentera och byta samtalsämnen kan lagen övertrumfa varandra i kunskapen om de oskrivna reglerna i samhället.

De flesta känner igen sig i situationerna – situationer man ofta utsätts för i sin vardag och då mest tycker är pinsamma och jobbiga. Men man pratar inte om dem – inte förrän nu.

I Det sociala spelet är ingenting i det mänskliga beteendet för litet för att diskutera och tävla om. Till exempel:

* Hur länge kan man ha en tjugolapp utlånad innan det blir löjligt att kräva den tillbaka?

* Hur länge måste man ha känt någon innan man kan be om flytthjälp?

* Hur hejar man på någon man möter i korridoren på jobbet för sjunde gången innan lunch?

Av panelmedlemmarna krävs snabbtänkthet, flexibilitet och förmåga i att improvisera och finna vägar ur dessa jobbiga vardagssituationer. De oförutsägbara improvisationsmomenten och frågeställningarna borgar för många sommarskratt och intressanta diskussioner.

- Äntligen kommer ett program som skojar om vardagssituationer som alla kan känna igen sig i. Det sociala spelet är en rolig tävling i social kompetens. Jag hoppas att söndagen blir tv-dagen man längtar efter under sommaren, säger programledare David Hellenius.

Det sociala spelet sänds i åtta avsnitt med start söndagen 6 juli, klockan 20.30.