Hej Frida, du byter namn på din succéblogg Husmusen – varför?

– Jag startade den här bloggen 2005. Då som anonym. Jag tog Husmusen som namn då jag visste att man inte kunde bygga en blogg kring ingen alls. Så det fick bli en datoriserad liten figur vid namn Husmusen. Ganska kort därefter insåg jag att namnet inte kändes helt hundra. Så när ett företag med liknande varumärke hörde av sig i mars och ville att jag skulle byta namn kändes det helt okej…

Din blogg är en av de största inredningsbloggarna i Sverige – har du varit orolig för att tappa läsare?

– Bloggnamnet är ju väldigt viktigt och visst är Husmusen inarbetat. Därför tänkte jag att en tävling kunde hjälpa mig med att hitta ett passande namn och även göra mina läsare uppmärksamma på att ett namnbyte snart kommer att ske.

Hur har tävlingen gått?

– Den har gått riktigt bra. Jag har fått över 1000 mejl! Jag är jättetacksam för all hjälp. Vissa mejl har innehållit mellan 1-20 namnförslag. Det är kul att så många har engagerat sig.

Svårt att välja med andra ord?

– Ja, det har det varit. Trots att många har varit bra så har det ibland varit svårt att få dem att fungera som bloggnamn. Jag har faktiskt tagit hjälp av en jurist för att säkerhetsställa att namnet inte krockar på något sätt. Jag märkte ganska snart att man kunde dela namnförslagen i två kategorier. Det var dels förslagen där man var inne på djur och mysighet, som mitt nuvarande namn signalerar. Medan den andra kategorin var mer inne på inredning, trender och design.

Nu är nog många nyfikna på om just de vann, vilket namn blev det?

– Det är faktiskt så att det inte blev något namn från tävlingen. Inte för att jag inte gillade något av dem, det fanns många bra att välja mellan och jag hittade inspiration från dem. Men det är så mycket som ska klaffa kring namnet som domännamn och annat. Jag har fem stycken finalister som jag testade men som av olika anledningar inte fungerade. Jag hoppas de ska vilja vara med i omgång två av tävlingen istället - så någon vinner priset. Men namnet på bloggen blir Trendenser.se.

Vilka är framtidsplanerna för bloggen?

– Den fortsätter som vanligt men i och med tävlingen har jag insett hur mycket man kan få tillbaka från besökarna. De har trendkollen och jag vill skapa mer av en dialog på min blogg. Så den biten är under bearbetning. Bloggens styrka är annars trender här och nu. Många pratar trender långt fram, jag tror konsumenter vill veta om trenderna just nu och till vintern kanske... så det är vad bloggen kommer leverera.