The walking dead
är ett episkt överlevnadsäventyr av regissören till Nyckeln till frihet, Frank Darabont, och Gale Anne Hurd, producenten för Terminator och Aliens.

- Beslutet att köpa in The walking dead var en "no-brainer". Det känns kul att kunna erbjuda våra tittare något av det bästa som producerats i genren. Kritikerhyllningarna och de fantastiska tittarsiffrorna i USA talar sitt tydliga språk, säger Helena Forsman, programchef inköp TV4-Gruppens allmänkanaler.

Säsongsstarten sågs av 5,3 miljoner tittare, vilket är den högsta siffran för en säsongsstart hos den amerikanska tv-kanalen AMC. Säsongsfinalen sågs av 6 miljoner och i åldern 18-49 var det i snitt 4 miljoner tittare, det mest sedda kabel-tv programmet i den målgruppen under säsongen.

- Jag är extremt stolt över att TV11 ska sända The walking dead. Serien går helt i linje med TV11:s profil och jag är övertygad om att den kommer att hitta sin rätta plats i kanalen, säger Anton Glanzelius, programchef TV11.

The walking dead handlar om polisen Rick Grimes (Andrew Lincoln) som efter en arbetsolycka fallit i koma och vaknar upp på ett övergivet sjukhus. Han konstaterar snabbt att världen som han en gång kände den numera härjas av en zombieepidemi med apokalyptiska proportioner. Han beger sig ut på jakt efter sin försvunna fru och son som han vägrar tro blivit offer för plågan som verkar få de döda att resa sig.

Samtidigt i utkanten av Atlanta kämpar ett litet läger av överlevare mot de levande döda som attackerar dem. Bland de svåra förhållandena och alla personliga rivaliteter som uppstår är frågan om det i slutändan verkligen är de döda som är Ricks och de andra överlevarnas värsta fiender.

I huvudrollen som polisen Rick Grimes ses den brittiske skådespelaren Andrew Lincoln, känd från BBC:s succédrama Livet kan börja och filmer som Love actually och Heartbreaker.

Serien är inspelad 2010 i 6 avsnitt och ytterligare en säsong med 13 avsnitt har beställts av amerikanska AMC. The walking dead är baserad på serietidningen med samma namn.

The Walking dead har premiär i TV11 den 20 februari klockan 22.30.