Inredningsbloggen Husmusen är Sveriges första inredningsblogg enligt Frida Berglund själv. Husmusen är också Sveriges största inredningsblogg enligt bloggportalen.se. Den andra februari i år, på en gala delades det ut pris till de bästa svenska bloggar i sju olika kategorier. Fridas blogg, Husmusen, fick priset för bästa blogg i kategorin livsstil. Hon var i celebert sällskap med tv-profilen, Carolina Gynning som också var nominerad.

"Fanns inga inredningsbloggar"

På ett år lyckades bloggerskan Frida locka hundratusentals läsare till sin blogg.
- Jag hade läst flera bloggar som handlade om mode men det fanns inga om inredning så jag bestämde mig för att starta en, sa Frida när hon gick upp på scen för att ta emot priset.
Frida startade bloggen år 2005 när hon läste till civilekonom vid Umeå universitet. Frida skulle skriva sitt examensjobb om marknadsföring på Ikea. Bloggandet blev ett sätt för henne att dokumentera intresset för inredning- och design.

Bloggen - ett fritidsprojekt

Husmusen drivs som ett fritidsprojekt och Frida själv säger till Äntligen hemma-sajten att hon har planer för att utveckla den så bra som möjligt.
– Bloggen blir som bäst när man driver den på fritiden. Då blir det inte så stressigt som det kanske kan vara om man skulle ha det som ett jobb.

Husmusen är ett roligt namn, hur kom du på det?

- När jag startade bloggen var jag helt anonym och behövde en pseudonym som kunde symbolisera sajten och göra den personlig istället för mig. Namnet Husmusen och den dåvarande loggan, i form av en datormus med koppling till ett litet hus, blev en rolig symbol. ”Husmusen som ständigt sniffade upp de senaste inredningsnyheterna på nätet”. Det var också ett namn som var lätt att lägga på minnet och som inte drunknade i bloggfloran.

Varför tror du att din blogg lockar så många läsare?

- Husmusen har funnits så länge och jag har konsekvent skrivit om inredning och design på mitt personliga sätt. Det är inte helt enkelt eftersom det är väldigt lätt att frestas till att tycka till och skriva om annat än inredning. Vi ämnesbloggare har ofta så många andra sidor och intressen än det vi har valt att bevaka och ibland vill man förmedla det. Men det gäller att hålla sig till en röd tråd och inte tappa tålamodet eller entusiasmen för det man gör. Även om jag har en dålig dag så betyder ju inte det att mina läsare har det.

Vilka andra bloggar läser du?

- Jag läser Hotspots modeblogg som jag tycker är helt outstanding i sin kategori. Jag läser Ebbas blogg eftersom jag faschineras över att hon är så stark och driven trots all den hårda kritik hon fått utstå som ung tjej i mediabranschen. Sedan läser jag naturligtvis hel hög med både svenska och utländska inredningsbloggar där jag omöjligen kan välja en favorit för det finns verkligen supermånga duktiga inredningsbloggare där ute nu. Nästa år hoppas jag på en egen kategori för inredningsbloggarna i ”Stora Bloggpriset”.