Inspirerande inredningsbloggar

Hemmakanalen.se listar de mest inspirerande inredningsbloggarna.

Wabi Sabi meets Scandinavian Design
Författaren skriver om det som inspirerar och lockar henne i den japanska stilen Wabi Sabi, och hur den kan kombineras med tankar om återvinning och ekologiskt tänkande.
Läs bloggen Wabi Sabi här!

Stocklounge
Inredaren Erika Norberg bloggar om den internationella och lyxigt sköna lounge-stilen. Kolla in hennes blogg för inspiration, trendrapporter och proffsiga, konkreta inredningstips.

Läs hennes blogg här!

Husprojekt drömhus

Gillar du den lantliga och ljusa stilen bör du kika in hos Husprojekt Drömhus. Här kan du även klicka dig vidare till nätbutiken som säljer alltifrån vackra koppar till klubbor och karameller i gammelsdags stil.

Läs bloggen husprojekt Drömhus här!

Creative Living
Lisbeth skriver om inredning, färg och foto och allt annat mellan himmel och jord som inspirerar henne.

Läs Lisbeths blogg här!

Mitt hem och jag


En blogg om alltifrån målning av loppisfynd, olika syprojekt och bakverk till blomsterarrangemang och fiffiga lösningar i hemmet.

Läs bloggen Mitt hem och jag här!

Living like Linda
I denna personliga blogg varvas inlägg om inredning, design, styling, formgivning, renovering och liknande. Linda bjuder på nyheter och trender liksom hållbara och handfasta inredningstips, idéer och inspiration.

Läs Lindas blogg här!

Heminredning och inspiration
Sofia är en ung tjej som bara älskar allt som har med form, design och heminredning att göra.

Läs Sofias blogg här!

Lolita
Lolitas bildsköna blogg handlar om mode, fotografi, grafisk design, inredning, konst, livsstil och inspiration.

Läs Lolitas blogg här!

Nio till fem
Inspirerande Sandra Beijer bloggar om mode, design, kultur och allt som pågår i hennes vardag. Hon bor nu i New York och bloggar om livet där.

Läs Sandras blogg här!

Trendenser
Fridas blogg Trendenser är en av Sveriges största bloggar om inredning och design. Här kan du läsa om trender, tendenser, och influenser för hemmet.

Läs Fridas blogg här!

Trendgruppen
Trendgruppen är en trend- och PR-byrå i Designsverige som älskar design och gillar att ha koll på alla trender. Grundaren, Stefan Nilsson, har du kanske sett på TV4:s Nyhetsmorgon där han regelbundet pratar om allt från inredning till vad vi ska äta för mat.

Läs Trendgruppens blogg här!

Flex Inredning
Annika arbetar med homestyling och inredningsprojekt för hem och kontor. Hennes blogg handlar om inredning, design, inspiration, färg, form och funktion.

Läs Annikas blogg här!

Today you inspired me
"Att bli inspirerad kan te sig på många olika sätt och kan handla om helt olika saker för var och en", skriver Johanna i bloggen Today you inspired me. I bloggen delar hon med mig av saker, ting och tankar som inspirerar just henne.

Läs Johannas blogg här!

Fyra årstider - Mitt liv på landet
Lotta arbetar som frilansande fotograf, stylist och pedagog på förskola. I bloggen kan du följa henner liv som egen företagare, mamma, fru och livsnjutare.

Läs Lottas blogg här!

Me and Alice
Susanne arbetar som frilansande stylist och skribent. I bloggen visar hon bilder och tokiga ideér från hennes hem i Dalarna. Hon brinner för gamla, charmigt slitna bruksföremål och möbler.

Läs Susannes blogg här!

At home
Josefine är utbildad dekoratör och arbetar som inredare med heminredning och homestaging. På bloggen får ni följa hennes vardag som inredare och se bilder från olika uppdrag och på hennes lägenhet i Malmö.

Läs Josefines blogg här!

Majas Möbler
Maja skriver om allt ifrån spännande möbeldesign till egna små projekt och om inredning i stort. Hon uppmärksammar gärna nya formgivare och produkter.

Läs Majas blogg här!

Habitually Chic
Följ en stilsäker ung inredningsdesigners liv i New York. Heather Clawson lever ett spännande liv och bloggar om konst, arkitektur, fotografi, mode, inredning och andra intressanta händelser i New York City.

Läs Heather Clawsons blogg här!

Underbara Clara
Förutom bloggutmärkelser, medverkan i otaliga reportage om hemmafix och en egen tidning så bjuder Clara på mängder av inspirerande pyssel och inredningsidéer i sin blogg.

Läs Claras blogg här!

Emmas designblogg
Emma Fexeus guidar på engelska till snygg inredning i allmänhet, men också till Stockholm i synnerhet. Missa inte hennes skildring av huvudstadens finaste interiörer.

Läs Emmas blogg här!

Kurbits
Frida är din slöjdkompis i inredningsvärlden och inspirerar dig till att skapa på egen hand. Kom över syslöjdens ångest och hitta det roliga med slöjd och handarbete!

Läs Fridas blogg här!

Tingelings
Sofia och Kristin är två nära vänner som bloggar tillsammans om sådant som inspirerar och gör dem glada inom inredning. Tack vare bloggen frodas deras vänskap trots de 73 milen som hindrar dem från att ses ofta.

Läs bloggen Tingelings här!

Too much inspiration
Stina bloggar om sådant som inspirerar och för det mesta handlar det om färg, form och inredning. Dessutom vågar hon ta ut svängarna på ett härligt sätt!

Läs Stinas blogg här!

Krickelin-Krickelin
Följ Kristin som bloggar från hemmet på Västkusten. I bloggen får du ta del av både vardagsliv och kreativ inredning. Snygga hemmabilder i en blogg utan annonser!

Läs Kristins blogg här!

Anna inreder
Följ Anna som jobbar med och brinner för inredning. Hon bloggar även om trädgård, matlagning och sådant som händer i vardagen.

Läs Annas blogg här!


Den färgglada bloggen
Den här bloggen är en riktig färgklick. Här hittar du tipsen på hur du får in lite fler glada toner i din vardag – både sådant du kan göra själv, köpa eller inspireras av.

Läs Design & Inredningsbloggen här!

Det mysiga Heestrand
Maritas blogg handlar om inredning, trädgård och hennes liv i ett litet kustsamhälle i norra Bohuslän. Här kan du som vill frossa i allt som rör vit inredning i fransk lantlig stil.

Läs Maritas blogg här!

Simplicity
Jannices blogg handlar om Feng Shui och övertygelsen att vi påverkas av färg och form. Enligt henne kan alla, oavsett stil, få ett balanserat, hållbart och harmoniskt hem.

Läs bloggen Simplicity här!


Blomstrande trädgårdsbloggar

Hemmakanalen.se tipsar gärna också om gröna bloggar som kan ge dig idéer, inspiration och praktiska tips till trädgårdspysslet.

Den passionerade trädgårdsturisten
Här får du grön inspiration från trädgårdar i Sverige och Europa. Kul med tips om var man kan se mer än sin egen trädgård samtidigt som man får nya trädgårdsidéer.

Läs Den passionerade trädgårdsturisten här!

Glädjekällans trädgårdsblogg
Blommor är glädje för Birgitta som driver bloggen. Hon har sina favoriter klara för sig men bloggar om allt från blåsippa till julros. Dessutom roliga trädgårdspynt som ger det lilla extra.

Läs Birgittas blogg här!

I mitt gröna hjärta
Med ständigt nya projekt i trädgården följer vi bloggen som inte bara är härliga blommor utan även bjuder på höstpyssel till trädgården och andra tips till hur du utformar trädgården med stenar, prydnader och solsilar.

Läs bloggen I mitt gröna hjärta här!

Lisas torp
Den här bloggen hör även hemma i inredningsbloggar för den är så fylld med härligt inspirerande inredning samtidigt som man får glimtar av torpets trädgård. Passar bra för er med torp och för oss som drömmer om ett.

Läs Lisas blogg här!

Slottsträdgårdsmästaren
En annorlunda blogg då vi får följa trädgårdsmästaren i en slottsträdgård i Sörmland. Parken har han valt att hålla hemlig men vad gör det när man får spana på en slottsträdgård?

Läs slottsträdgårdsmästarens blogg här!

Med fingrarna i (j)orden
Eva Robild är trädgårdsjournalist och författaren som även privat delar med sig av sin trädgård. Praktiska tips blandas med vackra bilder.

Läs Evas blogg här!

Växthusmadam
Bra blogg som ger dig kryddtips och månadsbilder. Roligt för de som inte har all trädgårdskunskap att få tips på hur du färgar bröddegen med ringblommans färg.

Läs växthusmadamens blogg här!

Moas lovely things
"Gör om”-projekt blandas med natursköna foton. Kul att se före- och efterbilder och även se hur möbler blir som gjorda för trädgården hemma hos Moa.

Läs Moas blogg här!

Trädgård med utsikt
En blogg om trädgårdslivet med såväl tips som inspiration.

Läs bloggen här!

Bygg- och renoveringsbloggar

Hemmakanalen.se tipsar gärna också om suveräna bygg- och renoveringsbloggar.

Dreamhouse Cammy
Här hittar ni tjejen som via sin blogg dokumenterar byggnationen av sitt drömhus. En blandning av lantligt och modernt ger inspiration och egna drömmar om husbygge.

Läs Cammys blogg här!

It´s a house
Här kan du följa vad de själva kallar sig “två glada amatörer” som är i färd med att förvandla ett gammalt hyreshus till sitt drömhus.

Läs bloggen It's a house här!

Humlebacken
Det här är ett drömhus för alla er som gillar hus som de såg ut förr i tiden. Närmare bestämt en trävilla i sekelskiftesstil. Just nu fixas det runt om huset med badhytter, pool och pergola. En dröm att hämta idéer och inspiration från.

Läs bloggen här!

Ullevidsdal
En bygg- och husblogg kring arbetet med att bygga ett designat hus. Förutom sitt eget hus bjuder bloggen på inspiration kring utemöbler, arkitektur, husidéer för de små och mycket mer.

Läs bloggen Ullevidsdal här!

Huset i skogsbacken
Det här paret gör mycket själva och har köpt ett lösvirkeshus. De dokumenterar arbetet via bloggen och berättar om sin byggvardag med snickare och vänner som hjälper till.

Läs bloggen Huset i skogsbacken här!

Torpet Berget
Följ Micke och Stinas blogg där de berättar hur de renoverar sitt torp.

Läs bloggen Torpet Berget här!

Har du själv tips på en inrednings-, trädgårds-, eller renoveringsblogg? – tipsa oss här!

Vill du ha matinspiration? Recept.nu tipsar om om matbloggar du inte får missa.