Nu satsar TV4 på ett nytt samhällsprogram med Jenny Strömstedt. Det blir uppesittarkväll med aktuella gäster som diskuterar det som pratas om just nu. Ämnena spänner över politik, nyheter, sport, underhållning - det vill säga allt som påverkar vårt liv och vår vardag.
– Jenny är perfekt för det här programmet, hon är både lite farligt skarp och samtidigt avväpnande humoristisk, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4.

Programmet, med samma namn som programledaren, Jenny Strömstedt kommer att sändas efter nyheterna klockan 23:00 på måndagar och ersätter Kvällsöppet.
– Jennys program är ett helt nytt och passar i sin form bättre i det flöde av nyheter och samtal vi befinner oss i nu år 2012. Det blir piggare och personligare. Ger större frihet att plocka upp det som är aktuellt och intressant, säger Viveka Hansson.

Jenny Strömstedt själv beskriver programmet som ”Agendas väldigt oförutsägbara lillasyster”.
– Vi skippar läktardebatter och bjuder in en handfull gäster och sätter oss nära varandra för att analysera veckans stora samtalsämnen och obetydliga sidospår. Ofta med gäster som inte är överens.

Det är Nyhetsbolaget som producerar Jenny Strömstedt. Producenter är Mikaela Nilsson och Henrik Johnsson, bägge med lång erfarenhet av TV-produktion i olika roller.