Kön ringlade sig lång i februarikylan när årets upplaga av Äntligen hemma-mässan ägde rum i Kista. Mässan drog fulla hus och förutom utställningar, workshops och seminarier kunde besökarna ta del av handfasta råd och tips från hela Äntligen hemma-gänget.

Jimmy Schönning tipsade om hur man hittar en personlig inredningsstil. Här är några av hans råd:


– Lyssna på dig själv och snegla inte bara på grannen, då blir det ju som han eller hon vill ha det och inte som du vill.

– Försök att följa ditt hjärta när det gäller färg, istället för att bara gå på de traditionella valen.

– De flesta vill faktiskt inte ha vitt och beige överallt. Men det kanske inte alltid är så lätt att veta vilken färg som passar en. Då är ett tips att titta in i garderoben, där kan du hitta svaret på vilken färg det är du går igång på.

– Att följa ett enda tema i ett helt hem kan funka i en katalog. Men det är ju en hel familj som ska bo där - och familjemedlemmarna kanske tycker olika. Satsa istället på att korsbefrukta nytt och gammalt.

Tre starka trender i vår, enligt Jimmy:

1. Eko-trenden fortsätter. Vårt samvete gentemot oss själva och vår natur genomsyrar vad som tas fram just nu.

2. Grått i olika nyanser. Jag tror inte alls på en stark färgtrend, snarare är det gråa toner som gäller. Och det här passar oss i Sverige, vi är inga färgklickar.

3. Vi blickar tillbaka. 1970-talsstilen kommer tillbaka mer och mer, men inte i sin helhet, utan i nytappning, vilket känns hett. Här är den personliga mixen viktig.