I tio program får tittarna följa Anna Book, Regina Lund, Dogge Doggelito, Johannes Brost, Marie Picasso, Klasse Möllberg, Sandra Dahlberg, Kjell Eriksson och Tore Kullgren som tillsammans beger sig till Tokyo för att tävla i en äkta helgalen japansk tv-show.

Japanska tv-lekar har blivit världskända för sina osannolika tävlingar. De är lekfulla och fysiska men framför allt - väldigt roliga. I Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show kastas nio kända svenskar rakt in i en japansk tv-studio med japansk programledare och publik.

Redan nu på torsdag är det dags för avfärd till Tokyo för programledaren Carolina Gynning och de nio tävlingsdeltagarna - sångerskan Anna Book, skådespelerskan och artisten Regina Lund, hip-hopartisten Douglas "Dogge Doggelito" León, skådespelaren Johannes Brost, Idol-vinnaren Marie Picasso, artisten och skådespelaren Klasse Möllberg, sångerskan Sandra Dahlberg, radiopersonligheten Kjell Eriksson och FCZ-profilen Tore Kullgren.

- Jag ser verkligen fram mot att se våra svenska deltagare ta sig an de galna japanska tävlingarna. Det är ett färgstarkt gäng som jag tror kommer att bjuda den svenska tv-publiken på många skratt under våren, säger Fredrik Arefalk , programchef TV4.

I varje program åker en deltagare ut i tävlan om att mästra de allra knäppaste utmaningarna. De tävlande sätts på prov i ett antal olika lekar som avslutas med en utslagstävling där förloraren får lämna programmet. Mycket fysik och en stor portion humor utlovas och till slut står en av kändisarna som segrare.

Förutom fajten i tv-studion får tittarna även följa de medverkande i deras möten med den japanska kulturen. Deltagarna kommer vara med om en hänförande resa där de får uppleva Japan från alla möjliga och omöjliga vinklar.

Premiär blir det i TV4 senare i vår.