Lördagen 8 juni vigs prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill i Slottskyrkan i Stockholm. På den gedigna gästlistan finns nästan 500 namn och för underhållningen står en av Sveriges främste artister, Peter Jöback, som tar ledigt från jobbet som Fantomen i musikalen Fantomen på operan på Broadway.

Och även väderutsikterna ser goda ut inför helgens festligheter. Sol och värme är att vänta och faktum är att solen varit Madeleine en trogen följeslagare även under andra högtider - här ser du hur det gick till när hon hon konfirmerade sig och när hon tog studenten!

Klockan 16:00 vigs paret och TV4 kommer att bevaka bröllopet under dagen. Eftersom det är ett eftermiddagsbröllop kommer gästerna att vara klädda i civil eller militär högtidsdräkt.
- Precis som min mamma och min syster kommer jag att ha brudnäbbar, det är en bröllopstradition som jag gärna vill föra vidare, avslöjar Madeleine i en intervju på Hovets hemsida.

Efter vigseln, som beräknas vara klar runt kvart i fem, kommer det att skjutas salut med 21 skott från Skeppsholmen. Bröllopsparet kommer sedan att färdas med häst och vagn från Kungliga slottet till Riddarholmen. Kortegenen kommer att gå längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan och Wrangelska backen och avslutas på Evert Taubes terrass på Riddarholmen. Efter det väntar bröllopsfest på Drottningholms slott.

Se även

Prinsessan Madeleine och blivande maken Chris tillkännager sin förlovning

Se när Madeleine mimar till Spice girls

Allt inför prinsessbröllopet