För tredje året i rad sänder TV4 Eldsjälsgalan med miljonbingo kvällen innan nyårsafton. Programledare är Lotta Engberg och Peter Jihde som tillsammans med några av Sveriges populäraste artister och idrottshjältar uppmärksammar och belönar eldsjälar i svenskt föreningsliv.

- Utan eldsjälar slutar idrotts-Sverige att glöda. Utan eldsjälar tänds inte stjärnor som Zlatan eller Foppa. Det är ett självklart val, och en stor ära, för mig som sportälskare att anta utmaningen att leda den här galan. Att få göra det med Lotta Engberg, Sveriges mest avslappnade och kramgoa programledare, gör det hela ännu roligare, säger Peter Jihde.

Publiken på plats och tittarna hemma i soffan bjuds på en rad uppträdanden med några av Sveriges mest folkkära artister. Jill Johnson sjunger Sveriges officiella låt till vinter-OS för första gången och Pernilla och Benjamin Wahlgren står på scen tillsammans. Caroline af Ugglas stämmer upp i maffig körsång med hjälp av hela Lisebergshallen.

- Eldsjälsgalan belönar dem som kämpar och sliter för att barn och vuxna ska få odla sina intressen och utveckla sina talanger. Det känns fantastiskt att få leda hyllningen tillsammans med Peter och lika fantastiskt att vi har så härliga artister som uppträder. Eldsjälsgalan är en perfekt avrundning på året som gått och bjuder dessutom på publiken på chansen att vinna miljoner på bingo, säger Lotta Engberg.

På plats för att hjälpa till med prisutdelningarna finns bland andra fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén, höjdhopparen Stefan Holm, bordtennisspelaren Jörgen Persson och landslagsstjärnan i fotboll, Caroline Seger.

Stipendier delas ut i fyra kategorier: årets eldsjäl, årets kompis, årets förening och årets unga ledare. Under kvällen pågår också en vinstspäckad miljonbingo där tittarna kan vara med och spela om fina vinster.