Kronan på verket

Vi behövde titta på mycket för att inslaget ska bli som vi önskar och vill. Men som många gånger förr fastnade jag för det här med belysning. Jag har ju alltid haft en fetisch för just belysning. Jag står för och säger alltid att belysningen är det viktigaste av allt och på hösten är det extra viktigt med belysning. Hur vi belyser rummet och objekten vi valt ut skapar en speciell känsla, miljö och stämning. Därför tittar jag ofta och gärna på lampor. De är ”kronan på verket” tycker jag. Ända sedan jag var liten och min far för första gången tog mig till Stockholms Opera och Dramaten har jag haft denna fascination för ljus, belysning och hur betydande detta är för rummet! Hur som helst, i dag har jag varit "besatt" av lampor. Det finns ett så spännande utbud av både taklampor som punktbelysning. Ikea, Kartell, Åhléns och Mio - överallt hittar man nytänk inom belysning.

Man tager vad man haver

När jag var liten minns jag hur min mor och mormor "veckade" egna lampskärmar och gjorde de mest magiska lampor av vad som fanns. "Man tager vad man haver" sa Kajsa Varg. När ni ärver en gammal lampett, tänk efter innan ni slänger, ger bort eller säljer den. Den kan bli ett konstverk. Våga skapa något eget, annorlunda och galet. Har du lampskärmar i olika färger, former och storlek? Det kan bli en belysningspunkt som inte går att jämföra med något annat. Släng inga lampfötter för det är sååå jobbigt att dra sladdar och göra lampan "laglig". Okej… jag vet att jag ALLTID tjatar om att inte samla på sig en massa "onödigt" utan uppmanar till att rensa i röran och nu uppmuntrar jag till det motsatta. Jag vet. Men jag vill inspirera er till att vara kreativa. Återanvänd i möjligaste mån. Det viktiga är att det ska vara kul och kreativt. Här följer lite inspiration...

... och förresten, vill ni ha hjälp med inredningar så håller jag i inredningskonsultationer. Klicka här och skicka ett mejl!

Vi ses nästa fredag.
Kramar
/Lulu